Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδος -Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδος -Κίνας

«Η πάταξη της διαφθοράς, η οποία πλήττει την οικονομία και προκαλεί κοινωνική ανισότητα, καθώς και η απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εμπλακεί σε τέτοιες υποθέσεις αποτελούν κύριο μέλημα της κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδος -Κίνας
Συμφωνήθηκε η υπογραφή  μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδας και Κίνας, κατά την επίσκεψη υψηλόβαθμου αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας  στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
. Επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο  αναπληρωτής γραμματέας της κεντρικής επιτροπής επιθεώρησης πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας   Xu Lingyi.

Ο Κινέζος αξιωματούχος Xu Lingyi βρίσκεται  επίσημα στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο διμερών επαφών επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλαγής απόψεων κυρίως για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Κοντονή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, συμφωνήθηκε η υλοποίηση μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδας και Κίνας.

Κλείσιμο
Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τον Κινέζο αξιωματούχο για την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση  στα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Ειδικότερα, ο ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Η Ελλάδα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της στον ελληνικό λαό. Ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση ήταν η διαφθορά που ενδημούσε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα» και προσέθεσε: «Για τον λόγο αυτό», όπως είπε, «η πάταξη της διαφθοράς, η οποία πλήττει την οικονομία και προκαλεί κοινωνική ανισότητα, καθώς και η απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εμπλακεί σε τέτοιες υποθέσεις αποτελούν κύριο μέλημα της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στον ευαίσθητο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν παρέλειψε να παροτρύνει τον Xu Lingyi, ώστε η κυβέρνησή του να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην κατάργηση της θανατικής ποινής που ισχύει στην Κίνα.

Από την πλευρά του ο Xu Lingyi ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τις χρήσιμες όπως είπε συμβουλές του, τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών «βρίσκονται σε δρόμο ομαλότητας», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και με αριθμούς σε υποθέσεις πάταξης διαφθοράς της χώρας του. Ο ανώτατος αξιωματούχος αναφέρθηκε   και στα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για τις δύο χώρες από το επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης