Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο κατά τους πλειστηριασμούς

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο κατά τους πλειστηριασμούς

Κομβικό σημείο της έρευνας αναμένεται να αποτελέσει η διερεύνηση της χρήσης  χημικών από τους αστυνομικούς

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο κατά τους πλειστηριασμούς
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα όσα έλαβαν χώρα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας κατά τους τελευταίους πλειστηριασμούς ακινήτων με τη ρίψη δακρυγόνων και τη χρήση αστυνομικής βίας.
 
Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραιος ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τα παραπάνω γεγονότα, η οποία θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την έρευνα θα ψάξει για τυχόν παράνομες πράξεις και θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες και από τους αστυνομικούς αλλά και από όσους βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο Ειρηνοδικείο και διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς.
 
Κομβικό σημείο πάντως της έρευνας αναμένεται να αποτελέσει η διερεύνηση της χρήσης  χημικών από τους αστυνομικούς.  Αν δηλαδή έγινε χρήση τους μέσα ή έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου.
Κλείσιμο
 
Ακόμη από την εισαγγελία, διατάχθηκε μία δεύτερη προκαταρκτική εξέταση με αφορμή την αναφορά που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
Η αναφορά κατατέθηκε από τον κ. Λαφαζάνη στην εισαγγελία και με αυτή ο επικεφαλής της ΛΑΕ στρέφεται κατά των αστυνομικών εγκαλώντας τους για εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας που έθεσαν σε κίνδυνο - όπως υποστηρίζει - τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης