Με αίτηση στον ΕΦΚΑ η επιστροφή εισφορών θανόντων

Με αίτηση στον ΕΦΚΑ η επιστροφή εισφορών θανόντων

Εξαιτίας τεχνικών λόγων, οι επιστροφές εισφορών ασθενείας δεν πιστώθηκαν σήμερα - Σε αναμονή πάνω από 116.000 συνταξιούχοι

Με αίτηση στον ΕΦΚΑ η επιστροφή εισφορών θανόντων
Σε αναμονή βρίσκονται ακόμα 116.677 συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι οποίοι θα λάβουν αύριο τα ποσά των επιστροφών των εισφορών ασθενείας, που εσφαλμένα παρακρατήθηκαν.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας τεχνικών λόγων, οι επιστροφές δεν πιστώθηκαν σήμερα, αλλά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το μεσημέρι της Παρασκευής, την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Για όλους τους άλλους
συνταξιούχους
Κλείσιμο
τα χρήματα τα πιστώθηκαν κανονικά και δε διαπιστώθηκε κανένα λάθος. Ο αρμόδιος υπουργός είχε βεβαιώσει ότι επιστροφές θα λάβουν και οι κληρονόμοι των θανόντων, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό με ποια διαδικασία.

Τελικά η καταβολή δε θα γίνεται αυτόματα, αλλά κατόπιν αιτήσεως στον
ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα η σχετική εγκύκλιο προβλέπει για περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων από 01/01/2012 έως 30/06/2016, τα ποσά θα αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους ύστερα από αίτηση που υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Το ίδιο θα ισχύσει για συντάξεις σε αναστολή μόλις αυτές επαναχορηγηθούν. 
 
Στις περιπτώσεις που η έναρξη συνταξιοδότησης ανατρέχει σε χρονικό διάστημα έως τις 30/06/2016, τα δικαιούμενα ποσά, μαζί με τα αναδρομικά, θα καταβληθούν αυτόματα κατά την πρώτη πληρωμή της σύνταξης.  
 
Παράλληλα, εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σε μερίδα συνταξιούχων ποσά που τυχόν αναλογούν σε επιστροφή εισφορών για το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2011.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης