Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον ΘΕΜΑ 104,6: Εκποιείται η περιουσία του ελληνικού λαού

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον ΘΕΜΑ 104,6: Εκποιείται η περιουσία του ελληνικού λαού

Με συλλαλητήρια απαντούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ στην πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον ΘΕΜΑ 104,6: Εκποιείται η περιουσία του ελληνικού λαού
Για "εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό
ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη, ο κ. Αδαμίδης είπε ότι "ασφαλώς θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης και θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές".

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ετοιμάζει δύο συλλαλητήρια, για να διαδηλώσει την αντίθεσή της στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Το πρώτο θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στη Φλώρινα και το δεύτερο στις 6 Δεκεμβρίου στη Μεγαλόπολη. Στις προς πώληση δύο μονάδες της Μεγαλόπολης εργάζονται 1.100 άνθρωποι, ενώ 200 είναι οι εργαζόμενοι στη Μελίτη Φλώρινας.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές, ότι θα λάβει ισχυρές εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας αλλά και πρόσθετα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο, αυτά μένει να οριστικοποιηθούν στη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των θεσμών αύριο, Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Ένα από τα "αγκάθια" σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι ότι "ανεξάρτητος σύμβουλος" θα αποφασίσει για το πλαφόν στις αμοιβές και ποιο θα είναι το ελάχιστο τίμημα, όπως προβλέπεται στη συμφωνία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης