Βοηθητικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προσάραξε κοντά στην Ύδρα

Βοηθητικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προσάραξε κοντά στην Ύδρα

Κόλλησε στις νησίδες Τσελεβίνια το πλοίο αλιείας τορπιλών «Άραχθος» - Κόλλησε στα αβαθή επιστρέφοντας από άσκηση - Ρυμουλκό πηγαίνει για να το ξεκολλήσει - Δεν κινδυνεύουν τα μέλη του πληρώματος

Ξεκόλλησε το βοηθητικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που προσάραξε κοντά στην Ύδρα
Νέο περιστατικό με πολεμικό πλοίο που προσάραξε σε αβαθή σημειώθηκε πριν από λίγη, περίπου ένα μήνα μετά το πρωτοφανές περιστατικό με τη φρεγάτα «Κανάρης» η οποία έπεσε στην Ψυττάλεια στις 2 Νοεμβρίου.

Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι ήταν η σειρά του πλοίου αλιείας τορπιλών «Άραχθος» που περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι προσάραξε στα νησάκια Τσελεβίνια, δύο μικρά νησιά (το Σκυλί και το Σπαθί, όπως ονομάζονται τα δύο νησάκια) που σχηματίζουν ένα επικίνδυνο ναυτικό πέρασμα στην ανατολική άκρη της Τροιζηνίας.

Το μήκους 24,9 μέτρων πλοίο, επέστρεφε από άσκηση, όταν κόλλησε σε αβαθή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες θεωρούνται καλές.

Κλείσιμο
Δεν έχει αναφερθεί κάποια σοβαρή βλάβη ή τραυματισμός μέλους πληρώματος, μέχρι τώρα.

Αυτή την ώρα ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού πλέει προς τα Τσελεβίνια για να διαπιστώσει την κατάσταση του βοηθητικού πλοίου και να προχωρήσει στην αποκόλληση του «Άραχθος».

Το «ΠΑΤ Άραχθος» ναυπηγήθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1966 για λογαριασμό του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το παρέλαβε τον Νοέμβριο του 1989. Αποστολή του πλοίου είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του στόλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης