Το «έσκασε» στην Ιταλία ο Τούρκος υποπρόξενος Κομοτηνής

Το «έσκασε» στην Ιταλία ο Τούρκος υποπρόξενος Κομοτηνής

Φέρονται να αγνοούνται από τα μέσα Νοεμβρίου - Καμία επίσημη ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ή την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα - Σύμφωνα με την «Hurriyet» η εξαφάνιση του Οτζάκ φέρεται να συνδέεται με πρόσφατη εντολή μετάθεσης στην Άγκυρα


Το «έσκασε» στην Ιταλία ο Τούρκος υποπρόξενος Κομοτηνής
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του Τούρκου υποπρόξενου στην Κομοτηνή Νταβούτ Οτζάκ και της συζύγου του Ντεριά, που φέρονται  να αγνοούνται  από τα μέσα Νοεμβρίου.

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ή την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, η εφημερίδα «Hurriyet» μετέδωσε πληροφορίες πως το ζευγάρι ταξίδεψε στις 14/11/2017 μέσω Ηγουμενίτσας για Ιταλία, ενώ άγνωστο παραμένει εάν μαζί τους είναι και τα δύο παιδιά τους.

Σύμφωνα με την «Hurriyet» η εξαφάνιση του Οτζάκ φέρεται να συνδέεται με πρόσφατη εντολή μετάθεσης στην Άγκυρα, που έλαβε ο ίδιος και η σύζυγός του που επίσης υπηρετούσε στο προξενείο Κομοτηνής, από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Κλείσιμο
Τουρκικές εφημερίδες αφήνουν να εννοηθεί πως ο εξαφανισθείς υποπρόξενος διέφυγε στην Ιταλία, φοβούμενος έρευνα για την εμπλοκή του με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ευθέως για το επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένας ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι.

Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες το ένα τέταρτο των διπλωματών της λόγω υποψιών ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου..

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης