Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Η επένδυση στο Σκορπιό και ο πίνακας του Ντα Βιντσι

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Η επένδυση στο Σκορπιό και ο πίνακας του Ντα Βιντσι

Το τηλεφώνημα του συμβούλου του, Σεργκέι Τσερνίτσιν για το νησί του Ωνάση - «Είναι το καλύτερο γενέθλιο δώρο», είπε και έκλεισε το τηλέφωνο

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Η επένδυση στο Σκορπιό και ο πίνακας του Ντα Βιντσι
Καθισμένος αναπαυτικά στην μπεζ πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ παρακολουθούσε τα αθλητικά νέα στο tablet του όταν το κινητό του τηλέφωνο χτύπησε. Πήρε στα χέρια του το smartphone και κατευθύνθηκε προς τη βεράντα του πολυτελούς ρετιρέ των 1600 τ.μ. στο Μονακό με θέα τον κόλπο του πριγκιπάτου. 

Στη άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο σύμβουλός του και στενός του συνεργάτης Σεργκέι Τσερνίτσιν που τον ενημέρωνε για το «πράσινο» φως που πήρε από την ελληνική κυβέρνηση το project του Σκορπιού. «Είναι το καλύτερο γενέθλιο δώρο» είπε και έκλεισε το τηλέφωνο. 

Ήταν η δεύτερη χαρμόσυνη είδηση για τον Ρώσο μεγιστάνα ο οποίος χθες είχε τα γενέθλιά του. Η πρώτη καλή είδηση ήταν πρίν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο χώρο της τέχνης με τον πίνακα Salvator Mundi (Ο Σωτήρας του Κόσμου), του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 

Κλείσιμο
Αν και ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ δεν είναι λάτρης του ποτού, εκείνη την ώρα έβαλε στο κρυστάλλινο ποτήρι δυο δάχτυλα από το  ακριβό μπράντυ για να χαρεί τη στιγμή. 
Το σχέδιό του να μετατρέψει το άλλοτε καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση σε ένα μικρό πολυτελές θέρετρο γίνεται πραγματικότητα μετά και την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, υπό τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου που άναψε το «πράσινο φως» στην επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ. 
Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη που η εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε. – ιδιοκτήτρια του Σκορπιού- κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο τμήμα Πολεοδομίας του δήμου Λευκάδας, το έργο περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο χωρητικότητας 48 κλινών, πολυτελείς βίλες και luxury σουίτες. Το φημισμένο Pink House που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 και χωρά συνολικά οκτώ άτομα και που είχε ανακαινιστεί θα παραμείνει ως έχει με κάποιες μικρές μετατροπές. 

Πιο συγκεκριμένα το κεντρικό ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια μεγάλη βίλα τεσσάρων δωματίων, με ιδιωτική πισίνα, δυο σουίτες χωρητικότητας έως πέντε ατόμων, δυο σουίτες τεσσάρων ατόμων αλλά και δυο βίλες στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα. Και φυσικά ένα κτίριο με κοινόχρηστους χώρους, αλλά και τους χώρους του προσωπικού. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστούν ακόμη δυο βίλες χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων. 

Εκείνο που θα ξεχωρίζει στο πολυτελές θέρετρο θα είναι η υπερυψωμένη πισίνα αλλά και το κέντρο ευεξίας για τους απαιτητικούς πελάτες.  Για τις νέες κατασκευές έχει προταθεί στους υπεύθυνους η κατεδάφιση κάποιων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Τα νέα κτίρια θα έχουν επιφάνεια 9.700 τ.μ. 

Στην ανατολική παραλία εκεί που ήδη υπάρχουν κάποια μπανγκαλόους θα δημιουργηθεί μια νέα πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων ενώ στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί γήπεδο βόλευ. 
Φυσικά στο σχέδιο ανάπλασης και ανακατασκευής του Σκορπιού θα υπάρξουν στάβλοι αλλά και γήπεδο ιππασίας συνολικής επιφάνειας 2.600 τ.μ. και θα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του Σκορπιού. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2018, ενώ την επίβλεψη όλων των εργασιών θα έχει ένας Ρώσος μηχανικός ο οποίος αναμένεται από το ερχόμενο καλοκαίρι στην Λευκάδα. 

Ο πίνακας Ντα Βίντσι


Η επένδυση στο Σκορπιό ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα στον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος παρά τις φήμες που τον θέλουν να έχει εκδιωχθεί από το πριγκιπάτο, εκείνος απολαμβάνει την άνεση του πολυτελούς του ρετιρέ στο Μονακό παρακολουθώντας τις εξελίξεις. 

Εκτός από το θέμα του Σκορπιού εκείνο που ήταν επίσης καλό για το Ρώσο μεγιστάνα ήταν η πώληση του πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι από τον οίκο Christie’s. Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία ήταν τα 100 εκατ. ευρώ. Μέσα σε περίπου 9 λεπτά - από τα συνολικά 19 της δημοπρασίας - το ποσό ξεπέρασε τα  240 εκατ. ευρώ γεγονός που προκάλεσε έκρηξη χαράς και χειροκροτήματα από τους παριστάμενους. O ύψους 66 εκατοστών πίνακας χρονολογείται περίπου στο 1500 και απεικονίζει τον Χριστό να είναι ντυμένος με ρούχα της εποχής της Αναγέννησης, να έχει υψωμένο το δεξί του χέρι ενώ στο αριστερό κρατάει μια κρυστάλινη σφαίρα.

Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε αγοράσει τον συγκεκριμένο πίνακα το 2013 έναντι 108 εκατομμυρίων σε μια ιδιωτική δημοπρασία. Η εμπλοκή όμως του Ελβετού Ιβς Μπουβιέρ με τον οποίο βρίσκονται στα Δικαστήρια αφού ο Ρώσος κροίσος τον έχει κατηγορήσει για απάτη, έκανε τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να προχωρήσει στην πώληση του έργου μέσω του Οίκου Christie’s. Για την πώληση του συγκεκριμένου έργου ο σύμβουλος του κ. Ριμπολόβλεφ είπε στο protothema.gr «Χάρη στον επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία της Christie's, η πώληση-ρεκορ του Salvator Mundi του Da Vinci βοήθησε να αποκατασταθεί η αξία της συλλογής. Αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για την οικογένεια Ριμπολόβλεφ την ώρα που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της απάτης που διέπραξε ο κ. Ιβς Μπουβιέρ, ο οποίος είχε εξαπατήσει την οικογένεια». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης