Στο υπ. Υγείας οι συνταξιούχοι για τις «πετσοκομμένες» συντάξεις: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

Στο υπ. Υγείας οι συνταξιούχοι για τις «πετσοκομμένες» συντάξεις: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

Όπως σημειώνουν «η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού»

Στο υπ. Υγείας οι συνταξιούχοι για τις «πετσοκομμένες» συντάξεις: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα πάνω από 1.000 συνταξιούχοι, που θα επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Νωρίτερα συνταξιουχικές οργανώσεις των ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ και ΟΑΕΕ  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Όπως σημειώνουν οι
συνταξιούχοι
Κλείσιμο
: «η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού».

«Θέλουμε δημόσια υγεία, ζητάμε να μην περικοπούν άλλο οι
συντάξεις, που προβλέπεται, αλλά διεκδικούμε και τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Τρίτον διεκδικούμε δωρεάν φάρμακα», λένε στο protothema.gr. 



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους η κυβέρνηση: «ετοιμάζεται για την νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, την φοροληστεία. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμό για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία - περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή». 




«Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των κομμένων συντάξεων τις οποίες με δεκάδες χρόνια εργασίας με αίμα και ιδρώτα πληρώσαμε. Η σύνταξη δεν φτάνει πια σε κανένα συνταξιούχο», τονίζουν ακόμη.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν ψίχουλα τα επιδόματα που τους δίνουν. Όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα προσθέτουν: «από τα πολλά λεφτά που μας έχουν πάρει ένα πολύ μικρό τμήμα δίνουν στις εξαθλιωμένες ομάδες. Δεν αποτελεί αυτό λύση να επαναφέρουν τη 13η και τη 14η σύνταξη».



Τέλος επισημαίνουν: «Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση  του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα.. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». 



Δείτε φωτογραφίες




















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης