Ζαμπούνης: Όταν συνάντησα τον Μλάντιτς

Ζαμπούνης: Όταν συνάντησα τον Μλάντιτς

Ο γνωστός δημοσιογράφος θυμάται τη συνέντευξη που πήρε από τον «επικηρυγμένο» Σερβοβόσνιο πολέμαρχο - Ο Χρήστος Ζαμπούνης πέταξε με το ελικόπτερο του Ράτκο Μλάντιτς μέσα σε πραγματικά πυρά - Φιλέλληνας ο «Χασάπης των Βαλκανίων», φωτογραφήθηκε παίζοντας σκάκι με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο 

Ζαμπούνης: Όταν συνάντησα τον Μλάντιτς
Ευκαιρίας δοθείσης από την καταδίκη του Ράτκο Μλάντιτς για τα εγκλήματά του κατά την ανθρωπότητας, την αυτουργία γενοκτονίας κ.λπ., ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης κατέθεσε στο talkofthetown.gr μια προσωπική του ανάμνηση από τον πάλαι ποτέ «πολέμαρχο» των Σερβοβοσνίων. Η ιστορία του Ζαμπούνη είναι τόσο συναρπαστική, ώστε μοιάζει απίστευτη.

Το 1995 ο δημοσιογράφος εργαζόταν ως ρεπόρτερ για το γαλλικό περιοδικό Le Figaro Magazine. Υπ' αυτή του την ιδιότητα -αλλά και ως Έλληνας, μιας και ήταν γνωστή η συμπάθεια του Μλάντιτς στο έθνος μας, την ελληνική ιστορία κ.λπ.- ο Χρήστος Ζαμπούνης κατάφερε να συναντήσει έναν στρατιωτικό που, για τη Δύση, ήταν επικηρυγμένος.

Πέραν της συζήτησης που έγινε, ο Ζαμπούνης διηγείται το πώς επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο του Ράτκο Μλάντιτς, για μια εναέρια ξενάγηση στα πεδία των αιματηρών συγκρούσεων πολέμου της Βοσνίας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Ζαμπούνη: 
Κλείσιμο

https://talkofthetown.gr/mia-imera-me-ton-stratigo-mlantits/

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης