Η τριμερής συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου διευρύνεται: Μπαίνει και η Ιταλία

Η τριμερής συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου διευρύνεται: Μπαίνει και η Ιταλία

Την σχετική εισήγηση έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης και έγινε αποδεκτή από την Αθήνα και το Κάιρο - Ο Ιταλός Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση

Η τριμερής συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου διευρύνεται: Μπαίνει και η Ιταλία
Με εισήγηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς την Ελλάδα και την Αίγυπτο, έγινε αποδεκτό όπως η τριμερής συνεργασία να επεκταθεί και με τη συμμετοχή της Ιταλίας.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία. Ανέφερε ότι ενημερώθηκε σχετικά ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ο οποίος απάντησε θετικά αλλά δεν ήταν δυνατόν να βρίσκεται χθες στην Κύπρο. Ωστόσο θα βρίσκεται στην επόμενη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018 στην Κρήτη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «για τα θέματα ενέργειας, αλλά και για πολλά άλλα που απασχολούν αυτές τις τριμερείς συναντήσεις είναι σημαντικό να έχουμε και κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και άλλες χώρες της περιοχής μας. Δηλαδή να τις επεκτείνουμε σε πολυμερείς συναντήσεις έτσι ώστε μέσα από τη συζήτηση των θεμάτων, των προβλημάτων που μας απασχολούν να αναληφθούν και κοινές δράσεις ώστε να υπάρχουν και περισσότερα θετικά αποτελέσματα».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση για την τριμερή σύνοδο Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η πραγματοποίηση της έχει ήδη καθοριστεί για τις αρχές του 2018, στην Κύπρο, με τη συμμετοχή του Βασιλιά της Ιορδανίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Ερωτηθείς αν η Ιταλία μπορεί να συμμετάσχει και στο τριμερές σχήμα με τον Ισραήλ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ακριβώς υπάρχει η υποδομή, στις 5 Δεκεμβρίου θα γίνει η δεύτερη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας μάλιστα στην παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ και δεν θα απέκλεια μια τέτοια εξέλιξη και σε επίπεδο αρχηγών Κυβερνήσεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης