Καμπάνια στα ελληνικά από τον δήμο Στουτγκάρδης για πρόσληψη Ελλήνων παιδαγωγών

Καμπάνια στα ελληνικά από τον δήμο Στουτγκάρδης για πρόσληψη Ελλήνων παιδαγωγών

Στο φυλλάδιο αναφέρονται συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες του υποψήφιου Έλληνα εργαζομένου σε προσχολικές και σχολικές δομές του δήμου

Καμπάνια στα ελληνικά από τον δήμο Στουτγκάρδης για πρόσληψη Ελλήνων παιδαγωγών
Με moto : «Θέλουμε να σε γνωρίσουμε» ο γερμανικός δήμος Στουτγκάρδης, πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, έχει ξεκινήσει καμπάνια στην ελληνική γλώσσα, με στόχο να προσελκύσει  Έλληνες μετανάστες για πρόσληψη και εργασία κυρίως στο κομμάτι της προσχολικής αγωγής.

Ελληνόγλωσσο φυλλάδιο, που διανέμεται από το δήμο Στουτγκάρδης στα γραφεία των ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας, σε σημεία που συχνάζουν Έλληνες και στο διαδίκτυο αναφέρει : «Αναζητούμε παιδαγωγούς για σταθερή απασχόληση για την φροντίδα παιδιών ηλικίας από 8 εβδομάδων έως 14 ετών, εκ μέρους των περίπου 200 ολοήμερων παιδικών σταθμών και ολοήμερων σχολείων». Ο δήμο  Στουτγάρδης αποτελεί σήμερα τον τέταρτο μεγαλύτερο εργοδότη στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με τους δημοτικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους να φτάνουν  τους 19.000.

Στο φυλλάδιο αναφέρονται συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες του υποψήφιου Έλληνα εργαζομένου σε προσχολικές και σχολικές δομές του δήμου, καθώς και τα προσόντα που θα πρέπει να έχει, στα οποία περιλαμβάνονται πτυχίο, προϋπηρεσία και γνώση γερμανικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνίας.

Κλείσιμο
Από τον γερμανικό δήμο προσφέρονται –μεταξύ άλλων- «ελκυστικές οικονομικές αποδοχές» (άνω των προβλεπομένων από συλλογικές συμβάσεις), σύμβαση αορίστου χρόνου, εξασφάλιση οικονομικής στέγης κ.α.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται μέσω διαδικτύου και γίνονται αποδεκτές έως τις 31/12/2017 και θα πρέπει να περιλαμβάνουν βιογραφικό (στα γερμανικά), συνοδευτική επιστολή και αντίγραφο του πτυχίου.

Νέα μετανάστευση

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2010, επανήλθε ένα φαινόμενο που είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Νέοι άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό, με την Γερμανία να αποτελεί βασικό προορισμό. Ερευνητές –σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της DW- σημειώνουν πως  σύγχρονη μετανάστευση έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα της δεκαετίας του ‘50, του ‘60 και του ‘70. Τότε μετακινούνταν εργάτες, τώρα μετακινούνται άνθρωποι από τα μεσαία κοινωνικά στρώματα και στην πλειοψηφία τους με πανεπιστημιακά πτυχία.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Μητρώο Αλλοδαπών της Γερμανίας ο αριθμός των Ελλήνων αυξήθηκε στην περίοδο της κρίσης κατά 25%: από 278.063 το 2009 στους 348.475 το 2016. Στοιχεία για το μορφωτικό τους επίπεδο είναι μόνο μερικώς γνωστά. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για τα ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα. Σύμφωνα την Ένωση των Ιατρικών Συλλόγων Γερμανίας ο αριθμός των ελλήνων γιατρών στην Γερμανία,  αυξήθηκε από 1863 το 2009 στους 3118 το 2016, σημειώθηκε δηλαδή μια αύξηση της τάξεως του 60%. Στις δε ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες ο αριθμός των ελλήνων ερευνητών που εργάζονται σε γερμανικά ιδρύματα αυξήθηκε από 147 το 2000 στους 584 το 2014.

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης