Κύπρος: Οι Τούρκοι πέταξαν οστά αγνοούμενων σε σκουπιδότοπο!

Κύπρος: Οι Τούρκοι πέταξαν οστά αγνοούμενων σε σκουπιδότοπο!

Τουρκοκύπριοι οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στη μετακίνηση των οστών έδωσαν καταθέσεις στη ΔΕΑ - Σύντομα αναμένεται η εκταφή

Κύπρος: Οι Τούρκοι πέταξαν οστά αγνοούμενων σε σκουπιδότοπο!
Στα κατεχόμενα υποδείχθηκε σημείο στο οποίο οι Τούρκοι μετακίνησαν οστά Ελληνοκυπρίων που ήταν θαμμένοι σε ομαδικό τάφο για να μην εντοπιστούν. 

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», Τουρκοκύπριοι οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στη μετακίνηση των οστών έδωσαν καταθέσεις στη ΔΕΑ (Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων) και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει εκσκαφή σε σκουπιδότοπο στο κατεχόμενο χωριό Δίκωμο. Οι Τούρκοι έθαψαν τα οστά στον σκουπιδότοπο ώστε να καταστήσουν αδύνατη την ανεύρεση τους. Μάλιστα ο χώρος με χρήματα της ΕΕ αποκαταστάθηκε και δεντροφυτεύτηκε.  

Πρόκειται για νεκρούς που είχαν θαφτεί στο χωριό στο Ορνίθι μετά τη δολοφονία τους από τους Τούρκους. Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι του χωριού Άσσια. 

Κλείσιμο
Η μετακίνηση των οστών σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 90. 

Σχετικώς ενημερώθηκαν οι συγγενείς των αγνοουμένων οι οποίοι έχουν δώσει δείγμα DNA ώστε όταν εντοπιστούν τα οστά να γίνει ταυτοποίηση των συγγενών τους που αγνοούνται για 43 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης