Αυτοψία στα ρέματα της Μάνδρας: Η φονική διαδρομή του νερού

Αυτοψία στα ρέματα της Μάνδρας: Η φονική διαδρομή του νερού

«Η μελέτη του έργου έχει γίνει, δεν πρέπει τώρα να γίνει και το έργο; - Βγήκαν οι νεκροί μας στους δρόμους», καταγγέλλει οργισμένη η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη

Αυτοψία στα ρέματα της Μάνδρας: Η φονική διαδρομή του νερού
«Πού είναι το αντιπλημμυρικό έργο που εδώ και 20 χρόνια ζητάμε; Η μελέτη του έργου έχει γίνει, δεν πρέπει τώρα να γίνει και το έργο;
», είναι η κραυγή οργής και απόγνωσης της δημάρχου Μάνδρας - Ειδυλλίας Ιωάννας Κριεκούκη, που μαζί με το protothema.gr έκανε αυτοψία στα σημεία εκείνα που τα ρέματα μπαζώθηκαν, χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί κανείς για τα απαραίτητα και, όπως αποδείχθηκε, σημασίας ζωής και θανάτου, αντιπλημμυρικά έργα. 

«
Εκείνοι πρέπει να πληρώσουν» λέει στην κάμερα του protothema.gr και δείχνει με το χέρι της, τις εταιρίες- μεγαθήρια που έχουν χτιστεί πάνω στο ρέμα. 

Το protothema.gr πραγματοποίησε αυτοψία στα μπαζωμένα ρέματα της Μάνδρας λίγες ώρες μετά την καταστροφή και η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη υπέδειξε τα σημεία στα οποία προσέκρουσε το νερό με αποτέλεσμα να αλλάξει κατεύθυνση και να πνίξει τις κατοικημένες περιοχές.


Κλείσιμο
Τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν από το βουνό παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους, αναποδογύρισαν ολόκληρες νταλίκες σκοτώνοντας κόσμο και μετά προσέκρουσαν πάνω στις εγκαταστάσεις εταιριών που έχουν χτιστεί κυριολεκτικά μέσα στο ρέμα καταστρέφοντας τις σχεδόν ολοσχερώς. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κυρία Κριεκούκη, όσες εγκαταστάσεις παρέμειναν όρθιες λόγω καλής κατασκευής, άλλαξαν κατεύθυνση στα νερά, οδηγώντας τα σε μια φονική διαδρομή μέσα στις κατοικημένες περιοχές, ακόμα και μέσα στο νεκροταφείο της Μάνδρας με αποτέλεσμα να καταστραφούν τάφοι και να αποκαλυφθούν οι σωροί των νεκρών.

«
Βγήκαν όλοι οι νεκροί μας. Ξεθάφτηκαν από την δύναμη του νερού που τα παρέσυρε στο διάβα του» θα ακούσετε να λέει η δήμαρχος της Μάνδρας. «Αυτές ήταν οι συνέπειες των μπαζωμένων ρεμάτων
» προσθέτει.

Στην ερώτηση, πώς κατάφεραν όλες αυτές οι εταιρίες να φτιάξουν τα γραφεία τους και τα καταστήματα τους πάνω στο ρέμα, η δήμαρχος απαντάει: «Με οικοδομικές άδειες». Όσο για το ποιος έδωσε αυτές τις άδειες, η κυρία Κριεκούκη δείχνει τις αρμόδιες πολεοδομίες. «Η πολεοδομία δυτικής Αττικής που στην πορεία έγινε πολεοδομία Ελευσίνας. Από 'κει βγήκαν οι άδειες. Ο δήμος μας δεν είχε ποτέ υπηρεσία πολεοδομίας».


Πάνω στο ρέμα το αμαξοστάσιο του δήμου
Όσον αφορά τις κατηγορίες περί μπαζώματος σημείου του ρέματος πάνω στο οποίο βρίσκεται το αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, η δήμαρχος θα πει: «Το αμαξοστάσιο του δήμου δεν έχει κατασκευές παρά μόνο δυο λυόμενα τα οποία τα βλέπετε και εσείς καθώς και ένα χώρο όπου βρίσκονται σταθμευμένα τα παροπλισμένα οχήματα και κάποια που είναι ενεργά. Το ρέμα όπως βλέπετε περνάει κανονικά. Δεν μπορούν όμως αυτά τα ρεματάκια να καλύψουν τις οικιστικές ανάγκες της περιοχής βάσει των καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Πρέπει άμεσα να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο. Το φωνάζω από τον Ιανουάριο του 2015 όπου και ανέλαβα καθήκοντα στον δήμο».
 
Δείτε το βίντεο:








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης