Η κακοκαιρία «κύκλωσε» και την Αθήνα - Ομαλοποιείται η κίνηση στους δρόμους

Η κακοκαιρία «κύκλωσε» και την Αθήνα - Ομαλοποιείται η κίνηση στους δρόμους

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες - Δείτε πού υπάρχει  κίνηση αυτή την ώρα στους κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου 

Η κακοκαιρία «κύκλωσε» και την Αθήνα - Ομαλοποιείται η κίνηση στους δρόμους
Ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» με το καλημέρα και την Αθήνα!

Και η σημερινή ημέρα είναι πολύ δύσκολη, καθώς ανά διαστήματα βρέχει σχεδόν σε όλη την Αττική. Από νωρίς το πρωί οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι (Μεσογείων - Κατεχάκη - Κηφισίας - Αθηνών-Λαμίας), λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ωστόσο, αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 15:00, η κίνηση διεξάγεται ομαλά στους κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους και να ενημερώνονται συχνά για την εξέλιξη του καιρού, όπως και τα δελτία που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το πρωί έκλεισε η Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και δόθηκε στην κυκλοφορία περίπου 45 λεπτά αργότερα που σταμάτησε να βρέχει. Ωστόσο όσοι οδηγοί διέρχονται από εκείνο το σημείο πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες οι βροχές θα έρχονται και θα φεύγουν...
Κλείσιμο
Άνοιξαν οι ουρανοί στα βόρεια προάστια!

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και στα βόρεια προάστια. 



Την ίδια ώρα, δεν έχει τέλος το δράμα στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο. Οι ουρανοί άνοιξαν και πάλι στη δυτική Αττική. Από τις 09:30 το πρωί, για δεύτερη ημέρα, άρχισε και πάλι να βρέχει. Τα νερά άρχισαν να σχηματίζουν και πάλι «ποτάμια». Τα φερτά υλικά έχουν μπλοκάρει τα πάντα και οι κάτοικοι πριν προλάβουν να τα απομακρύνουν, βλέπουν ξανά τα λασπόνερα να εισβάλουν στα σπίτια τους.

Στις δύο αυτές περιοχές επικρατεί οργή και θρήνος καθώς εκτός από τα θύματα, υπάρχουν και ανυπολόγιστες καταστροφές με 500 κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα, πάνω από 300 αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ρέματα, ενώ το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Μεγάλα τμήματα της περιοχής έμειναν όλη την νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

«Απόγνωση» είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους κατοίκους των πλημμυρόπληκτων περιοχών της δυτικής Αττικής, την επόμενη μέρα της φονικής θεομηνίας.

Η νέα μέρα αποκάλυψε σκηνικό βιβλικής καταστροφής, με καταστήματα και ισόγεια σπίτια βυθισμένα σε τόνους λάσπης.

Κάτω από έναν βαρύ ακόμα ουρανό και υπό την απειλή μια νέας βροχόπτωσης, οι κάτοικοι στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, παλεύουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους. 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Καταρρακτώδης βροχή στη Νίκαια


«Ποτάμι» ο δρόμος στη Θηβών, στον Πειραιά


«Σκοτεινός» ο ουρανός σκεπάζει την Αττική


Εικόνα του Λεκανοπεδίου στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης, στις 11 το πρωί 


Ειδική τηλεφωνική γραμμή από την ΚΕΔΕ για προβλήματα από την κακοκαιρία

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική γραμμή ( 213-2147513) έθεσε σε λειτουργία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την αναφορά προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και την καταγραφή αιτημάτων.
   
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο συγκεκριμένο κέντρο που θα λειτουργεί στην ΚΕΔΕ, έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 9 το πρωί με 9 το βράδυ.
   
Τα αιτήματα και τα προβλήματα που θα επισημαίνονται, θα προωθούνται στους κατάλληλους φορείς προκειμένου να επιλυθούν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης