Πρωτοφανές: Tο υπ. Παιδείας έκανε ειδική κατηγορία fake news στην ιστοσελίδα του

Πρωτοφανές: Tο υπ. Παιδείας έκανε ειδική κατηγορία fake news στην ιστοσελίδα του

Τα «fake news», από τα τέλη Οκτωβρίου, αποτελούν επίσημο σύνδεσμο της ιστοσελίδας στο site του υπουργείου Παιδείας για τις ειδήσεις που σύμφωνα με την ηγεσία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα της εκπαίδευσης

Πρωτοφανές: Tο υπ. Παιδείας έκανε ειδική κατηγορία fake news στην ιστοσελίδα του
Νέο πεδίο με τίτλο «fake news» δημιούργησε το υπουργείο Παιδείας στην επίσημη ιστοσελίδα του. Σε αυτό καταχωρούνται ειδήσεις, πληροφορίες, δημοσιεύματα, δηλώσεις σχετικά με την εκπαίδευση που έχουν δημοσιευθεί στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης και σύμφωνα με το υπουργείο δεν ισχύουν ή εμπεριέχουν ανακριβείς, ισχυρισμούς.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι

Σε μία πρωτοφανή κίνηση για επίσημη σελίδα υπουργείου, το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε την ειδική στήλη με το λογότυπο «fake news» χρησιμοποιώντας τη «λέξη της χρονιάς» για το 2017, όπως ανακηρύχθηκε ο όρος από το λεξικό Collins.
Κλείσιμο

Δίπλα δηλαδή στις στήλες με τις καθιερωμένες ανακοινώσεις κάθε υπουργείου με τις δηλώσεις των υπουργών, τη νομοθεσία, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τα δελτία Τύπου εμφανίζεται η συγκεκριμένη στήλη, που δεν έχει τον καθιερωμένο χαρακτήρα. Συνήθως τα υπουργεία διαψεύδουν με δελτίο Τύπου δημοσιεύματα που δεν είναι αληθινά. Τα «fake news», από τα τέλη Οκτωβρίου, αποτελούν επίσημο σύνδεσμο της ιστοσελίδας στο site του υπουργείου Παιδείας για τις ειδήσεις που σύμφωνα με την ηγεσία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα της εκπαίδευσης.



Στη συγκεκριμένη στήλη, σε κόκκινο φόντο, το υπουργείο αποδομεί δημοσιεύματα εφημερίδων, τηλεοράσεων και διαδικτύου, αναρτώντας τα στη σελίδα του υπουργείου και σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα κείμενα.

Στην ειδική στήλη έχουν αναρτηθεί διάφορα δημοσιεύματα όπως αυτά που αναφέρονται π.χ. στις προϋποθέσεις για τους αλλοδαπούς μαθητές, στην επιλογή σημαιοφόρων παραστατών, που «στερούνται νομικής βάσης και ουσίας» επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Αναφέρεται δηλαδή στα fake news του υπουργείου Παιδείας: «Η προσπάθεια ορισμένων -μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο- να ισχυριστούν ότι η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 13-9-1017 μνημονεύει την υπουργική απόφαση του 2001 που ορίζει προϋποθέσεις για τους αλλοδαπούς μαθητές, στερείται νομικής βάσης αλλά και ουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Σύμφωνα με τη στήλη δεν πρέπει να έχουν τον νου τους μόνο οι δημοσιογράφοι, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ασχολήθηκε και με ένα tweet της Ντόρας Μπακογιάννη βάζοντας το στα fake news. 

Στην ενότητα fake news σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα υπάρχουν δημοσιεύματα, δηλώσεις, γεγονότα κ.ά, τα οποία, κατά το υπουργείο είτε δεν ισχύουν είτε εμπεριέχουν ανακριβείς, ελλιπείς ή/και ψευδείς ισχυρισμούς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης