PROTOTHEMA

Ελλάδα

Έσπασαν το λουκέτο

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ: Εισέβαλαν στην ανακύκλωση για να προφυλαχθούν

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ: Εισέβαλαν στην ανακύκλωση για να προφυλαχθούν

Πάνω από 3.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν

Ζημιές που αγγίζουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ, κατέγραψαν οι ιδιοκτήτες της «Οικόπολις» στον χώρο ανακύκλωσης στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ..


Όπως κατήγγειλε εκ μέρους της εταιρείας ο Π. Μανδάλας, το βράδυ της Δευτέρας εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής, δεκάδες πρόσφυγες μη έχοντας τρόπο να προστατευθούν από την βροχή, έσπασαν το λουκέτο και την αλυσίδα μπουκάροντας στο κτίριο της ανακύκλωσης και προκαλώντας σημαντικές φθορές.

«Αργά το βράδυ της Δευτέρας μας ειδοποίησε ένας υπάλληλος ότι η πόρτα είναι ανοιχτή. Μετά από λίγη ώρα διαπιστώσαμε ότι έλειπαν τα πετρέλαια που είχαμε μέσα, μεγάλη ποσότητα βενζίνης ενώ είχε ξηλωθεί και ο πίνακας της πρέσας. Είχαν ξηλώσει τις παλέτες για να της βάλουν κάτω από τις σκηνές για να μη βρέχονται καθώς και μουσαμάδες που είχαμε για να σκεπάζουμε τα ανακυκλώσιμα. Δυστυχώς κανείς από την Αστυνομία δεν κατάλαβε κάτι», ανέφερε ο ίδιος στον «π», σημειώνοντας ότι έχει κατατεθεί αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Άγνοια για το περιστατικό μέχρι τη στιγμή της επικοινωνίας του με τον «π» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης που αρκέστηκε να αναφέρει σε μεταγενέστερη επικοινωνία του ότι το συμβάν καταγράφηκε από την Α.Δ. Χίου.

Ο φόβος πάντως της εισόδου προσφύγων και μεταναστών στον χώρο της ανακύκλωσης, ως μοναδικό μέσο προστασίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, είχε διατυπωθεί ήδη από το καλοκαίρι χωρίς κανείς να μεριμνήσει για την φρούρηση του κτιρίου το οποίο αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα» με δεδομένο ότι μέσα φυλάσσονται εκατοντάδες κιλά ανακυκλώσιμων – εύφλεκτων υλικών όπως χαρτί και πλαστικό. 

Να σημειωθεί πάντως ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρχε, σύμφωνα με ανώτερο αστυνομικό στέλεχος της Α.Δ. Χίου, ισχυρή αστυνομική παρουσία στη ΒΙ.ΑΛ.. 

Πηγή: www.politischios.gr

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Λενα15/11/201719:54

Καλά πάμε με τα Καλά μας?!?! Τι ναι αυτά μωρέ άντε γιουρια όποιος λαθροταλιμπάν θέλει κάνει ο,τι του κατέβει προκαλώντας ζημιές και φθορές στην περιουσία του ελληνικού λαού και μετα σουλατσάρει ατιμώρητος? Θα τολμούσαν να τα κάνουν αυτά στην Τουρκία ή ακόμη καλύτερα στις πατρίδες τους?? Δεν νομίζω γιατί τότε θα τους μαλακωνανε τα κόκαλα απ το ξύλο. Βρήκαν εδω την Ευρώπη και απο το φόβο μην νας χαρακτηρίσουμε ρατσιστές τους επιτρέπουμε ν αλωνίζουν. Τις προάλλες διάβασα άρθρο που συνοδευόταν με φωτογραφικό υλικό, όπου τα σάντουιτς που τους έδιναν οι οργανώσεις κατέληγαν κατα εκατοντάδες στα σκουπίδια γιατί δεν τα κάνανε κέφι.Είναι αντιδρά αυτη απελπισμενου και ευγνώμον πρόσφυγα? Μας εχουν καβαλήσει και ενω έχουμε τόσα δικά μας προβλήματα και τοσους συμπολίτες μας που υποφέρουν ασχολούμαστε με τους αχάριστος λαθρομετανάστες.

Απάντηση
q15/11/201709:09

Απέλαση χθές.

Απάντηση
Ελλάς Τσίπρα 15/11/201708:31

Μπές τε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε, η δικαιοσύνη εδω και η ασφάλεια εχουν σκεπάσει τα μάτια τους για να μην βλέπουν τις ασχήμιες.

Απάντηση
Panos15/11/201707:42

Ληστεία δεν λέγεται αυτό? Και οι άλλοι ληστές για να καλύψουν ανάγκες τους ληστεύουν. Κάποιος εισαγγελέας ακούει ή μετράτε όλοι το φιλοδώρημα που σας έδωσε ο ΤΣΥΡΙΖΑ (αλλά τώρα δεν τσιρίζω γιατί είμαι εξουσία)

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία