Αλόννησος: 11χρονος παγιδεύτηκε σε σιδερένιο κιβώτιο και έπεσε στη θάλασσα!

Αλόννησος: 11χρονος παγιδεύτηκε σε σιδερένιο κιβώτιο και έπεσε στη θάλασσα!

Ένας αντιδήμαρχος και ο καπετάνιος του «δελφινιού» βούτηξαν στα παγωμένα νερά και τον έσωσαν από βέβαιο πνιγμό

Αλόννησος: 11χρονος παγιδεύτηκε σε σιδερένιο κιβώτιο και έπεσε στη θάλασσα!
Η αυτοθυσία του αντιδήμαρχου Οικονομικών της Αλοννήσου έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα 11χρονο αγόρι που είχε εγκλωβιστεί σε ένα μεταλλικό κλωβό για τη μεταφορά ταχυδρομικών δεμάτων και είχε πέσει στη θάλασσα από τον προβλήτα του λιμανιού Πατητήρι όπου έπαιζε!

Το ανήλικο παιδί έσυρε δεξιά – αριστερά το κιβώτιο και κάποια στιγμή μπήκε μέσα σε αυτό, όμως ο βαρύς κλωβός άρχισε να τσουλάει στο έδαφος του λιμανιού προς την θάλασσα, που σε εκείνο το σημείο έχει βάθος τεσσάρων μέτρων! Τα ουρλιαχτά μιας περαστικής που είδε τι συνέβη και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, έφτασαν ως μια κοντινή καφετέρια όπου βρισκόταν ο αντιδήμαρχος Άγγελος Αργυρίου, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με τις ελεύθερες καταδύσεις και αντέδρασε αστραπιαία.

Χωρίς να το πολυσκεφτεί, έτρεξε στο σημείο όπου είχε πέσει ο κλωβός και βούτηξε στη θάλασσα μαζί με τον καπετάνιου του Flying Dolphin «Ερατώ» Γιάννη Βερύκιο. Ο   34χρονος αντιδήμαρχος βρήκε το άνοιγμα του κλωβού, άρπαξε το παιδί από το χέρι και το απεγκλώβισε βγάζοντάς το στην επιφάνεια. Ο 11χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να του γίνει τεχνητή αναπνοή για να βγει το θαλασσινό νερό από τα πνευμόνια του και να επανέλθει! Στη συνέχεια διακομίστηκε με πλωτό σκάφος στο Βόλο, παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης