Γιώργος Μομφεράτος για άδεια Κουφοντίνα: Σωστό να βγαίνουν από τη φυλακή και οι ισοβίτες

Γιώργος Μομφεράτος για άδεια Κουφοντίνα: Σωστό να βγαίνουν από τη φυλακή και οι ισοβίτες

« Ο νομικός μας πολιτισμός λεει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή» αναφέρει  ο γιος του δολοφονημένου εκδότη της «Απογευματινής» - Επισημαίνει ωστόσο ότι οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία πρέπει να «βγουν και να πουν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος»

Γιώργος Μομφεράτος για άδεια Κουφοντίνα: Σωστό να βγαίνουν από τη φυλακή και οι ισοβίτες
Αν ο Κουφοντίνας είναι μέσα ή έξω από τη φυλακή, λίγο με απασχολεί» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γιος του δολοφονημένου εκδότη της «Απογευματινής» Νίκου Μομφεράτου, Γιώργος Μομφεράτος.
 Διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τη διήμερη άδεια του
Κουφοντίνα
και πόση δημοσιότητα θα δοθεί όταν θα αποφυλακιστεί.
Τόνισε ότι «η δημοσιότητα που δίνεται σήμερα είναι γιατί δεν έχουμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά για να τα λύσουμε πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματά μας και δεν πρέπει να συζητάμε με συναισθηματικούς όρους».

Κλείσιμο
Σημείωσε μάλιστα ότι «ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι καταδικασθέντες σε ισόβια».

Τέλος ανέφερε πως οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία θα ήταν σημαντικό να δηλώσουν ότι ήταν λάθος από που έκαναν.

Μεταξύ άλλων ο  Γιώργος Μομφεράτος είπε τα εξής:


Ερωτηθείς αν ένιωσε ότι μετά την απονομή Δικαιοσύνης «έκλεινε» το θέμα της 17Ν για τον ίδιο   

«Ασφαλώς ήταν κάτι πολύ σημαντικό γιατί σταμάτησε πλέον η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης παρόλα αυτά πολλοί ρωτούσαν αν αισθανόμαστε δικαιωμένοι  νομίζω ότι η δικαίωση θα έρθει όταν μπορέσουμε πλέον καθολικά ως κοινωνία να απορρίψουμε τη βία ως τρόπο να επιλύουμε τις διαφορές μας. Μέχρι να γίνει αυτό νομίζω ότι έχουμε ανοιχτά θέματα»

Αναφορικά με τη διήμερη άδεια του Δ. Κουφοντίνα 

«Αν είναι ο Κουφοντίνας μέσα ή έξω από τη φυλακή λίγο με απασχολεί, αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί γίνεται ακόμα τόσος ντόρος και τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτός ο ντόρος. Ο νομικός μας πολιτισμός λεει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι άνθρωποι από τη φυλακή αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να αναμορφώνονται ιδίως οι ισοβίτες άρα θα βγουν αυτοί οι άνθρωποι από τη φυλακή τι θα γίνει τότε; Δηλαδή αν για δύο μέρες γίνεται πανικός τι θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός και νομίζω ότι όταν γίνει αυτό το σημαντικό θα είναι να μη μας ενδιαφέρει, να μη μας αφορά».

«Μας απασχολεί ότι υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, κυρίως του πολιτικού κόσμου ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν δέχεται τη βία σαν τρόπο επίλυσης προβλημάτων και αυτό είναι ακόμα ανοιχτό. Είναι σαν να έχουμε έναν άτυπο εμφύλιο ο οποίος συνεχίζεται πολλές δεκαετίες και ο οποίος μοιάζει να αναζωπυρώθηκε τα τελευταία 5-6 χρόνια της κρίσης».

«Για να λύσουμε τα προβλήματά μας πρέπει να μιλήσουμε με παρρησία σε πάρα πολλά θέματα, μπορεί ακόμα να μην έχουμε λύσει θέματα από τον εμφύλιο και συζητάμε ακόμα με όρους συναισθηματικούς από τους οποίους μοιάζει να μη μπορούμε να βγούμε και να προχωρήσουμε μπροστά».

Ερωτηθείς αν θα περίμενε από τα μέλη της 17Ν να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη για τον τρόπο που προσπάθησαν να περάσουν τις ιδέες τους 

«Οι ιδέες τους δεν έχουν καμία διαφορά από ιδέες εκατομμύρια άλλων, ο μόνος λόγος που τους ακούμε είναι επειδή δολοφόνησαν ανθρώπους. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό οι ίδιοι  να βγούνε και να καταλάβουν ότι όλο αυτό που κάνανε είναι λάθος. Δεν είναι εύκολο θέμα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε τεράστια απελπισία αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν οπωσδήποτε όμως θα ήταν σημαντικό όπως έγινε και στην Ιταλία».

«Μπορεί να ενοχλήθηκα, μπορεί να μην ενοχλήθηκα (από τη διήμερη άδεια) αυτό έχει λίγη σημασία αλλά ξαναλέω τι θα γίνει όταν απολυθούν αυτοί και βγούνε από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να δούμε, πως θα ετοιμαστούμε ως κοινωνία με έναν τρόπο ώστε να μη μας αφορά, να μην υπάρχει κίνδυνος, να μην είναι θέμα όλο αυτό».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μια μαζική συγκέντρωση κατά της τρομοκρατίας 


«Ασφαλώς είναι ένα θέμα το οποίο δημιουργεί μεγάλο ερωτηματικό και είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και να καταλάβουμε γιατί δεν έχει γίνει και βεβαίως ναι, με ενοχλεί!»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης