Πάρνηθα: Πυροβόλησαν ελαφίνα εξ επαφής - Δείτε σε φωτογραφίες τη διάσωσή της

Πάρνηθα: Πυροβόλησαν ελαφίνα εξ επαφής - Δείτε σε φωτογραφίες τη διάσωσή της

Οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ εντόπισαν το άτυχο ζώο και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν

Πάρνηθα: Πυροβόλησαν ελαφίνα εξ επαφής - Δείτε σε φωτογραφίες τη διάσωσή της
Μια πληγωμένη ελαφίνα κατάφεραν να σώσουν τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, στην Πάρνηθα.

Το ελάφι κυκλοφορούσε ματωμένο και σχεδόν σε κατάσταση ασιτίας. Οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ το εντόπισαν και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν. Τότε βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Κάποιος είχε πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής στο μάγουλο το άτυχο ζώο. Το πλαστικό βλήμα παρέμεινε στο κεφάλι του ζώου χωρίς να έχει πειράξει κάποιο ζωτικό όργανο. 

Ο σύλλογος που έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook από την επιχείρηση διάσωσης αναφέρει: «Όταν φίλη μας ενημέρωσε ότι μια ελαφίνα στην Πάρνηθα φαίνεται τραυματισμένη και αδύνατη, δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.Το ζώο, που συνοδεύεται από το μικρό του, είναι από εκείνα τα "ήμερα" ελάφια της περιοχής Ξενία-Καζίνο, που έρχονται να φάνε από τα χέρια των επισκεπτών. Αυτή την εμπιστοσύνη εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος που το πυροβόλησε, για καλή τύχη του ελαφιού όμως το βλήμα πέρασε από το μάγουλο και βγήκε από το λαιμό χωρίς να πειράξει ζωτικό όργανο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το σοβαρό τραύμα κατέβαλε το ζώο, που φαίνεται ότι δεν μπορούσε εδώ και μέρες να φάει. Πήγαμε λοιπόν με το Δασαρχείο, το ζώο αναισθητοποιήθηκε και, προσπαθώντας να καθαρίσουμε τις πληγές, βγάλαμε από το μάγουλό του ολόκληρο το πλαστικό περίβλημα του βλήματος!

Κλείσιμο
Το οποίο βλήμα είχε δημιουργήσει και ένα σοβαρό τραύμα κατά την έξοδο. Κρίναμε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο ιατρείο του Αχιλλέα Ακρίβου, του συνεργάτη μας κτηνιάτρου στο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου, για να γίνει ραφή του μεγάλου τραύματος.Μετά από κάποιες ώρες, κι αφού χορηγήθηκαν ορός, αντιβίωση και αντιφλεγμωνώδη, η ελαφίνα επέστρεψε στο βουνό για να ξανασμίξει με το μικρό της. Οι δασικοί και μέλη της ΑΝΙΜΑ ανέλαβαν την παρακολούθηση της πορείας της υγείας της, μιας και δεν μετακινείται μακρυά από την περιοχή».



Δείτε φωτογραφίες 




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης