Κυβερνητικές υποσχέσεις για προστασία των συμβολαιογράφων

Κυβερνητικές υποσχέσεις για προστασία των συμβολαιογράφων

Θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο - Σχεδιάζεται η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις απειλές σε βάρος συμβολαιογράφων

Κυβερνητικές υποσχέσεις για προστασία των συμβολαιογράφων
Την ασφάλεια των συμβολαιογράφων προκειμένου να μπορούν να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί, αλλά  και την παράλληλη αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ήταν το «δια ταύτα» της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, 
Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Νίκος Τόσκας
Κλείσιμο
και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ   Δημήτρης Λιάκος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες.

Πρώτον, σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνη σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή θα μετατραπεί  σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα.

Δεύτερον,  θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Ακόμη, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα. 
         
Πάντως, για τα φλέγοντα θέματα που έλαβε απόφαση η έκτακτη γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ.λπ. το περασμένο Σάββατο, όπως είναι η   πλατφόρμα ηλεκτρονικής διενέργειας των πλειστηριασμών να τεθεί υπό την εποπτεία, τον έλεγχο και  την ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ.λπ.
         
Υπενθυμίζεται ότι κατά την εν λόγω έκτακτη γενική συνέλευση αποφασίστηκε   αποχή από την διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι  31.12.2017 για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης