Μητέρα Δώρας: «Ντροπή που έβγαλαν το φονιά έξω και σκότωσε το παιδί μου»

Μητέρα Δώρας: «Ντροπή που έβγαλαν το φονιά έξω και σκότωσε το παιδί μου»

Δείτε το βίντεο με όσα δήλωσαν η μητέρα και ο αδερφός της 32χρονης κοπέλας που σφαγιάστηκε στα Πατήσια - Τι είπε για τον 58χρονο δολοφόνο - Τι αποκάλυψε για τις φρικτές ημέρες που ακολούθησαν την είδηση για το χαμό του παιδιού της

Μητέρα Δώρας: «Ντροπή που έβγαλαν το φονιά έξω και σκότωσε το παιδί μου»
Είκοσι μία ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία
της κόρης της μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, η μητέρα της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη λύνει τη σιωπή της και μιλά στους δημοσιογράφους για την πρωτοφανή υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Η μητέρα της Δώρας ξεκίνησε τις δηλώσεις της λέγοντας: «Ευχαριστώ την
αστυνομία
Κλείσιμο
που κατάφερε και συνέλαβε τον φονιά. Ευχαριστώ τη δικηγόρο Παναγοπούλου. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη και περιμένω να μην δώσει ελαφρυντικό στον δολοφόνο. Το παιδί μου ήταν άγγελος. Λυπάμαι που κάποιος θα υπερασπιστεί τον φονιά. Δεν υπάρχει δικαιολογία για ό,τι λέει. Ήθελε και σκότωσε το παιδί μου. Ο φονιάς έμενε κοντά στο σπίτι μας... ήθελε να τη σκοτώσει. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Να μην κλάψει άλλη μάνα το παιδί της. Έχει αποκρύψει στοιχεία. Ζούσε κοντά στη γειτονιά μου. Λέει ψέματα σε ό,τι λέει. Ντροπή που έβγαλαν τον φονιά έξω και σκότωσαν το παιδί μου».

Συνεχίζοντας είπε: «Φοβάμαι πλέον για τα παιδιά. Έχω και άλλα παιδιά, αλλά φοβάμαι ότι με τους φονιάδες που αφήνουν ελεύθερους, ότι κινδυνεύουν. Ήταν κοντά στο σπίτι μου. Πρέπει να ήταν γείτονας στο Γαλάτσι. Ακούστηκε ότι ο φονιάς αγόραζε τσιγάρα από το ίδιο κατάστημα με την κόρη μου. Ντροπή που αποφυλακίστηκε το κάθαρμα. Αν έμενε κι άλλο έξω, θα έκανε κι άλλον φόνο. Τόν τάισαν, τον πότισαν, τον έβγαλαν έξω και σκότωσε. Ντροπή. Δεν θα ντραπώ να πω την ποινή του. Μακάρι να μπορούσα... Οπωσδήποτε πρέπει. Ο φονιάς κατέστρεψε τα νεύρα των παιδιών μου. Σημερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι άλλο παιδί. Πρέπει να υπάρξει και ισορροπία».

Τη σκυτάλη πήρε ο αδερφός της Δώρας, λέγοντας πως: «Περνάμε δύσκολες ώρες. Το αφήνουμε στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο φονιάς. Ευχαριστώ την Αστυνομία που έπιασε τον σφαγέα της αδελφής μου. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι έξω. Πόσες οικογένειες θα θρηνήσουν. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Η αδερφή μου ήταν μια ηρωίδα».

Το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου της μάνας και του αδερφού της Δώρας...



«Θάνατος στον δολοφόνο» ήταν η σπαρακτική κραυγή που βγήκε από μέσα της το πρωί της Τετάρτης. Η μάνα, που επί ημέρες έβλεπε και άκουγε διάφορες εκδοχές για την στυγερή δολοφονία του παιδιού της, αποφάσισε να μιλήσει. Και το πράττει τώρα, μαζί με τη δικηγόρο της Γιάννα Παναγοπούλου, αφού η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης.  

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η μητέρα, ο πατέρας, τα αδέλφια αλλά και απλός κόσμος δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους για τον 58χρονο που σκότωσε την άτυχη εφοριακό. Η κραυγή της μάνας που επιτέθηκε στον 58χρονο δολοφόνο αντηχεί στα αυτιά όσων είδαν το συγκλονιστικό βίντεο.




Ο θυμός των ανθρώπων της αδικοχαμένης Δώρας και η οργή των απλών ανθρώπων που ένωσαν τις φωνές τους με την απόγνωση των ανθρώπων της 32χρονης εφοριακού δύσκολα μπορούν να φύγουν από τη μνήμη.

Ο 58χρονος φονιάς φυγαδεύτηκε με δυσκολία από πάνοπλους αστυνομικούς οι οποίοι κυριολεκτικά έτρεχαν για να ξεφύγουν από το πλήθος που προσπαθούσε να λιντσάρει τον δολοφόνο. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έβαλαν με δυσκολία τον κατηγορούμενο μέσα στο μαύρο τζιπ με το οποίο οδηγήθηκε πίσω στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή οποτε και αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή. 

 «Θανατος στον δολοφόνο» φώναζε η μητέρα της 32χρονης την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα ο οποίος έλεγε συνεχώς: «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι οι τελευταίες πληροφοριες που βλεπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 58χρονο άντρα που αφαίρεσε τη ζωή της εφοριακού. 

Ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη  είναι πατέρας ενός παιδιού και ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο 58χρονος είχε συλληφθεί και μάλιστα για δεύτερη φορά στη ζωή του το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του. Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου!

Θρασύς, όπως τον περιέγραψαν γνωστοί και γείτονές του, ο 58χρονος σεσημασμένος, θεώρησε εύκολη υπόθεση την επίθεση στην 30χρονη κοπέλα και όρμησε επάνω της αρπάζοντάς της την τσάντα. 

Η Δώρα όμως, κοπέλα που το 'λέγε η καρδιά της, δεν άφηνε την τσάντα της από το χέρι, ταλαιπωρώντας τον 58χρονο άνδρα. Αμέσως εκείνος, με τον σουγιά που είχε στα χέρια του, τις έφερε πολλαπλές μαχαιριές σκοτώνοντας την και αρπάζοντας τελικά την τσάντα. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τον 58χρονο δράστη, πρόκειται για έναν άνθρωπο βίαιο που ζούσε μέσα στην παρανομία και το έγκλημα και ο οποίος έχει κάνει ξανά φυλακή δύο φορές για υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά. 

Ο 58χρονος δολοφόνος είναι γνωστός στην γειτονιά του ως ο «Κωλαράκιας», ενώ μένει στο πατρικό του πατέρα του από τότε που αποφυλακίστηκε. Είναι πατέρας ενός παιδιού, το οποίο δεν βλέπει, καθώς εγκατέλειψε την γυναίκα του εδώ και χρόνια, ενώ χόμπι του είναι το ψάρεμα, αφού όσο ζούσε και ο πατέρας του είχε μια βάρκα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τρεις μέρες είχε επισκεφτεί το κατάστημα με είδη αλιείας της γειτονιάς του προκειμένου να αγοράσει κάτι αγκίστρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μια εβδομάδα, γείτονες του τον είδαν να πουλάει κάλτσες και φανελάκια του σε περαστικούς στη γειτονιά, λέγοντας: «Τα πουλάω γιατί βγήκα για να βοηθήσω».









Δείτε βίντεο:
«Ντροπή που έβγαλαν έξω τον φονιά του παιδιού μου» - Σπαράζουν τα λόγια της μητέρας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης