«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους» λέει η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους» λέει η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

«Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS» λέει η 20χρονη, που τον είχε καταγγείλει δύο μήνες πριν για ενδοοικογενειακή βία

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους» λέει η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης
Τη συμμετοχή του συζύγου της στο Ισλαμικό Κράτος αλλά μόνο για τρεις μήνες παραδέχτηκε στην κάμερα του Alpha η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη εχθές όταν εμφανίστηκε στην υπηρεσία ασύλου για την προγραμματισμένη του συνέντευξη.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει για το ενοχοποιητικό υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του.

«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η νεαρή γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα κλιπ που βρέθηκαν στον κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.
Κλείσιμο

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μετά σταμάτησε», είπε η σύζυγος του 32χρονου.
Το ταξίδι στην Ελλάδα

Ο 32χρονος έφυγε από τη Συρία το 2013. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και το 2016 ήρθε στην Ελλάδα μέσω Λέρου. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι Αρχές τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα, ώστε εάν έφευγε να μην μπορούσε να επιστρέψει. Πριν από τρεις ημέρες πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου όπου είχε υποβάλει αίτημα. Εχθές, μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία την περίοδο 2012-2013.

Όπως έγινε γνωστό, εχθές το βράδυ  ο 32χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, χρησιμοποιώντας μια κουβέρτα. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ' όπου λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.




Στο μικροσκόπιο των Αρχών το φρικιαστικό υλικό στο κινητό του


Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται πλέον το κινητό και ο φορητός υπολογιστής του 32χρονου.

Στα ανατριχιαστικά βίντεο που βρέθηκαν στην συσκευή του, εμφανίζεται ο ίδιος – μάλλον κάπου στη Ράκα, στη Συρία, να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS. Σε ένα από τα κλιπ εμφανίζεται να πιάνει από τα μαλλιά του αιχμαλώτους και να τους σηκώνει για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα. 

Επιπλέον, βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία πιστεύεται ότι έχει τραβήξει ο ίδιος.

«Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια»

Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομης εισόδου του στην χώρα, που του έχουν αποδοθεί.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, ενώ συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης