Γιάννης Κωνσταντάτος: Τριετία με 185 έργα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης

Γιάννης Κωνσταντάτος: Τριετία με 185 έργα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης

Ανοιχτή εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Απολογισμός πεπραγμένων αλλά και προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων από τον δήμαρχο - Δήμος εν αναμονή της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού 

Γιάννης Κωνσταντάτος: Τριετία με 185 έργα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης
«Συμπληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Τρία χρόνια αφ' ότου παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση μία πόλη με πολλά προβλήματα, διαλυμένες δομές και τους δημότες μας απογοητευμένους με μια αίσθηση να τους διακρίνει, πως, κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα στις γειτονιές μας. Ήμασταν ένας δήμος που το καλοκαίρι του 2014, στα συνέδρια της ΚΕΔΕ μας ανέφεραν ως παράδειγμα κακοδιοίκησης και έλλειψης ενδιαφέροντος προς τους πολίτες» αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο ίδιος τονίζει, ωστόσο, ότι «μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση εμείς, όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι αλλά πετύχαμε και ένα μικρό θαύμα αφού, κατά γενική ομολογία, παράξαμε έργο τεράστιο, που για χρόνια δεν είχε η πόλη μας. Ικανοποιήσαμε αιτήματα δεκαετιών και αναγεννήσαμε το Δήμο για τον οποίο όλοι χαίρονται να ζουν και έχουν πλέον την αίσθηση πως τους νοιάζεται και βρίσκεται κοντά τους. Το Σεπτέμβρη συμπληρώσαμε τρία χρόνια παραμονής στο τιμόνι του Δήμου μας. Σε αυτά τα τρία χρόνια καταφέραμε να υλοποιήσουμε 185 έργα, τα οποία βελτίωσαν την ποιότητα ζωής της πόλης. Έργα όπως τα πάρκα μας, που τα επισκέπτονται πλέον κάτοικοι από όλη την Αθήνα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς. Το Πολυτεχνείο δε, μας κατέταξε στους πρώτους 10 δήμους της Αττικής σε παροχές προς τους κατοίκους μας».

Απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στους συνδημότες, αλλά και σε οποιονδήποτε Έλληνα ενδιαφέρεται για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Κωνσταντάτος παρουσιάζει το έργο της διοίκησής του από το 2014 έως σήμερα. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λεωφ. Κύπρου 68Α, Αργυρούπολη). Φυσικά, το μείζον θέμα σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του δήμου, είναι το μέλλον της επένδυσης στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Ελληνικού. Την οποίαν στηρίζει μεν ο κ. Κωνσταντάτος, αλλά η επιτάχυνσή της είναι πέραν τον αρμοδιοτήτων του.

Κλείσιμο




«Δεσμεύτηκα ότι θα κάνω έργο, ότι θα νοικοκυρέψω την πόλη και θα ενώσω τους Ελληνικιώτες και τους Αργυρουπολίτες. Μια πόλη, μια οικογένεια» είναι το βασικό σύνθημα του Γιάννη Κωνσταντάτου. Και σε ό,τι αφορά στο έργο που έχει ήδη ολοκληρωθεί, ο δήμαρχος λέει ότι «πετύχαμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα στα τρία χρόνια θητείας μας. Το έλλειμμα έγινε πλεόνασμα, δεκαπλασιάστηκαν τα χρηματικά μας διαθέσιμα, έγιναν 185 έργα σε ολόκληρη την πόλη, ενώ όλοι οι προμηθευτές πληρώνονται στην ώρα τους. Το 2013 ο Δήμος μας είχε έλλειμμα ( -1.143.000 ευρώ), το οποίο επί των ημερών μας, το 2016, το μετατρέψαμε σε πλεόνασμα ( +1.001.000 ευρώ). Το 2013 είχαμε χρηματικό υπόλοιπο 567.000 ευρώ και το 2016 επί διοικήσεως μας σχεδόν δεκαπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 4.604.031 ευρώ».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κωνσταντάτος εξηγεί ότι «σε έναν δήμο όπως ο δικός μας, με πολύ περιορισμένα έσοδα σε σχέση με τους πλούσιους όμορους δήμους, καταφέραμε μετά από σκληρή δουλειά να έχουμε από τα χαμηλότερα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην χώρα, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, δωρεάν καλοκαιρινή απασχόληση, δωρεάν δημοτική συγκοινωνία, ενώ έχουμε πραγματοποιήσει και 185 έργα σε τρία χρόνια. Και όλα αυτά στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Την ίδια ώρα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους προμηθευτές του δήμου, πληρώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα που αφορούσαν προηγούμενες διοικήσεις και παράλληλα έχουμε έναν νοικοκυρεμένο δήμο».

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα από τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούποολης επί θητείας Κωνσταντάτου:

- Ανακαινίστηκαν 12 γήπεδα στις γειτονιές της πόλης με χορηγίες 600.000 ευρώ. Το ίδιο έγινε και με 28 παιδικές χαρές. Οι χορηγίες προήλθαν από 33 εταιρίες και φυσικά πρόσωπα. Αντιστοιχούν σε παιχνίδια, χρήματα και εργασίες με απόλυτη διαφάνεια και μετά από έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.






- Κατασκευάστηκαν τρία οικογενειακά πάρκα
- Γίνονται 12.000 δωρεάν μετακινήσεις δημοτών τον μήνα με 3 γραμμές λεωφορείων
- Δημιουργήθηκαν 6 Υπαίθρια Γυμναστήρια
- Προστατεύτηκε το περιαστικό δάσος, με καθαρισμό μονοπατιών, συντήρηση εγκαταστάσεων κ.λπ., ενώ φυτεύτηκαν επίσης πάνω από 3.000 δέντρα για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων του Υμηττού.
- Νοικοκυρεύτηκαν όλες οι πλατείες και έγιναν ξανά σημεία συνάθροισης των δημοτών για αναψυχή και επικοινωνία
- Δημιουργήθηκε ένα πρότυπο ΚΑΠΗ
- 32 προαύλια σχολείων ανακαινίστηκαν 
- Καταργήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς της πόλης
- Λειτουργούν Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Φροντιστήριο, Ιματιοθήκη
- Ιδρύθηκε η Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού - Αργυρούπολης, καθώς και 3 πάρκα σκύλων

- Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κ. Κωνσταντάτος στο ότι με δικές του παρεμβάσεις για λογαριασμό των δημοτών του απετράπη η δημιουργία μόνιμου καταυλισμού μεταναστών στο παλαιό αεροδρόμιο. 

- Επίσης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής απέκτησε έδρα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

- Πλήθος πρωτοβουλιών εκ μέρους του δήμου έχουν ενισχύσει τον αθλητισμό στην περιοχή, με διοργάνωση αγώνων, δημιουργία υποδομών και σοβαρή συντήρηση των αντίστοιχων εγκαταστάσεων («Σπίτι της Γυμναστικής», στάδιο, γήπεδα, κολυμβητήριο κ.λπ.) 

Όσο για το μέλλον, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος προγραμματίζει για υλοποίηση εντός του 2018 τα εξής: 
- Νέος στόλος λεωφορείων για την Δημοτική Συγκοινωνία
- Ελεγχόμενη στάθμευση στο Ελληνικό
- Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης
- Κατασκευή 3 νέων γηπέδων ποδοσφαίρου σε Μιλήτου, Τριπόλεως και Πάρκο Αγ. Παρασκευής
- Ανάπλαση Μαρίνειου στο Ελληνικό
- Τοποθέτηση νέων ταπήτων στο γήπεδο Σουρμένων και στο Α’ Στάδιο Αργυρούπολης
- Ανάπλαση πάρκου Αφροδίτης
- Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Ελληνικού
- Επέκταση δικτύου υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων
- Ανακαίνιση κτιρίου «Μίκης Θεοδωράκης»
- Ανακαίνιση κλειστού θεάτρου Ολυμπίας
- Κόμβος φαναριών 208 και Αγίου Γεωργίου
- Σήμανση στα σχολεία
- Ανακαίνιση ΚΑΠΗ Αλεξιουπόλεως
- Δημιουργία νέας αίθουσας ΚΑΠΗ Σουρμένων
- Ανακαίνιση πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου στο Άνω Ελληνικό
- Δημοτικά ιατρεία
- Τραπέζια πιγκ-πογκ σε όλη την πόλη
- Ανάπλαση πλατείας Δημαρχείου











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης