Πειραιάς: Κινητοποιήσεις κατά της ΧΑ, που ανοίγει νέα γραφεία

Πειραιάς: Κινητοποιήσεις κατά της ΧΑ, που ανοίγει νέα γραφεία

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την οικογένεια Φύσσα: «Στον Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής» - Φόβος για επεισόδια

Πειραιάς: Κινητοποιήσεις κατά της ΧΑ, που ανοίγει νέα γραφεία
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τα εγκαίνια νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Στον Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής», η οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα έκρινε ως προκλητική την στάση του νεοναζιστικού μορφώματος να ανοίξει γραφεία στον Πειραιά και κάλεσε τον κόσμο του Πειραιά, αλλά και πολίτες, να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην πλατεία Κοραή.

Το ανοιχτό κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: «Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε "εγκαίνια" του χώρου που στεγάζει μέρος της εγκληματικής τους οργάνωσης στον Πειραιά, λίγες μέρες μάλιστα μετά από την πρόσφατη επίθεση τους σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου. Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντι τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής».

Κλείσιμο




Στη σημερινή διαμαρτυρία κατά των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, καθώς θεωρούν νέα πρόκληση τα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ, την στιγμή μάλιστα, που οι επιθέσεις και οι προκλήσεις βίας κατά μεταναστών αυξάνονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής σε σχετική ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα της Τ.Ο. Πειραιά, στα εγκαίνια θα παρευρισκόταν και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και οι βουλευτές της Περιφέρειας Πειραιώς, Γιάννης Λαγός και Νίκος Κούζηλος.

Αυτή η εξέλιξη θεωρήθηκε πρόκληση από πολλές συλλογικότητες και σωματεία της περιοχής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για την αποφυγή των επεισοδίων, αλλά και τη συνάντηση των διαδηλωτών με τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής. 






Δείτε φωτογραφίες από την πορεία...













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης