Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας

Επισήμανε ότι και άλλοι μάρτυρες της υπόθεσης έχουν καταθέσει στο δικαστήριο αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας
Να καταθέσουν επώνυμα και με φυσική παρουσία στο δικαστήριο οι πέντε προστατεύομενοι μάρτυρες στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων -χωρίς δηλαδή να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα- επισημαίνοντας ότι και άλλοι μάρτυρες της υπόθεσης έχουν καταθέσει στο δικαστήριο αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. 

Με την πρότασή της η εισαγγελέας έκανε δεκτές τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση υποστηρίζοντας ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει». 

Όπως είχαν χαρακτηριστικά είχα  αναφέρει στο δικαστήριο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αν καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς φυσική παρουσία και χωρίς να αποκαλύπτονται τα προσωπικά τους δεδομένα  το δικαστήριο δεν θα μπορέσει "να συνάγει ορθά συμπεράσματα".
Κλείσιμο

Από την πλευρά της η πολιτική  αγωγή, η οποία έλαβε το λόγο μετά την πρόταση της εισαγγελέως, ανέφερε ότι πριν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες υποχρεωθούν  να προσέλθουν στη δίκη να καταθέσουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τι θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης