Τα «μαζεύει» ο Κοντονής: Δεν θα αποποινικοποιήσουμε την ευθανασία

Τα «μαζεύει» ο Κοντονής: Δεν θα αποποινικοποιήσουμε την ευθανασία

«Δεν πρόκειται να μετακινηθώ από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη πράξη ως ποινικά κολάσιμη, με ποινή φυλάκισης» είπε ο υπ. Δικαιοσύνης 

Τα «μαζεύει» ο Κοντονής: Δεν θα αποποινικοποιήσουμε την ευθανασία
Να μαζέψει τις αντιδράσεις που προκλήθηκε από την είδηση για την εξέταση εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης διάταξης που θα νομιμοποιεί την ευθανασία
επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Σταύρος Κοντονής υποστήριξε την Παρασκευή ότι υιοθετεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που αντιμετωπίζει την ανθρωποκτονία κατ' απαίτηση ως ποινικά κολάσιμη πράξη που επισείει ποινή φυλάκισης.

Κλείσιμο
«Ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή διαφορετική ποινική μεταχείριση δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον από τη μεριά μου δε θα εισηγηθώ κάτι διαφορετικό» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης».

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ευθανασία, και πώς αυτή θα αντιμετωπίζεται από τον νέο ποινικό κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «Την ανθρωποκτονία με συναίνεση την αντιμετωπίζει η πολιτεία με ποινή φυλάκισης. Και είπα ότι αφού λάβω το σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα θα το μελετήσω. Σας ενημερώνω ότι και στον νέο ποινικό κώδικα παραμένει η ίδια ποινή».

«Επομένως ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση της ανθρωποκτονίας κατ’ απαίτηση, διαφορετική ποινική μεταχείριση δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον από την μεριά μου δε θα εισηγηθώ κάτι διαφορετικό. Δεν πρόκειται να μετακινηθώ από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη πράξη ως ποινικά κολάσιμη, με ποινή φυλάκισης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

«Η κυβέρνηση δεν το εξετάζει, αντικειμενικά θα γίνει δημόσια συζήτηση, αλλά στις προθέσεις μας δεν είναι να εισηγηθούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που προτείνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, και που είναι στην ουσία αυτό που ισχύει και σήμερα» ανέφερε καταληκτικά σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο για την αλλαγή φύλου


Όσον αφορά στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο κ. Κοντονής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την «ουσιαστικότατη, ιδιαίτερα ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση» που είχαν.

«Επισκέφθηκα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τον ενημερώσω για το τι διαλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου καθώς υπήρχε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Είχα διαπιστώσει πως ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου υπήρχαν δόλιες φωνές από την αντιπολίτευση που παραπληροφορούσαν την κοινή γνώμη. Τον ενημέρωσα ότι οι διαδικασίες για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, που προβλέπονται στο νόμο είναι πολύ αυστηρές, σύνθετες και πολυεπίπεδες».

Ειδικά για τους ανήλικους, ο  Υπουργός επεσήμανε πως σύμφωνα με την καταγραφή στην Ελλάδα είναι 7-8 περιπτώσεις. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ αυστηρή, απαιτείται συναίνεση των γονέων, σύμφωνη γνώμη πολυμελούς επιστημονικού συμβουλίου, και επιπλέον δικαστική απόφαση, όπως σε όλες τις περιπτώσεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης