Αδέλφια εξαπατούσαν και ξάφριζαν ηλικιωμένες στις Σέρρες και την Χαλκιδική

Αδέλφια εξαπατούσαν και ξάφριζαν ηλικιωμένες στις Σέρρες και την Χαλκιδική

Την κατόπτευση των χώρων αναλάμβανε ο 23χρονος που πήγαινε δήθεν για να πουλήσει λάδι και έπειτα ο 26χρονος εμφανιζόταν ως υπάλληλος της ΔΕΗ

Αδέλφια εξαπατούσαν και ξάφριζαν ηλικιωμένες στις Σέρρες και την Χαλκιδική
Έξυπνο κόλπο είχαν βρει δύο αδέλφια για να ξαφρίζουν ηλικιωμένες γυναίκες που έμεναν μόνες σε περιοχές των Σερρών και της Χαλκιδικής. Ο ένας ανίχνευε κατά πόσο είχαν χρήματα ή τιμαλφή παριστάνοντας τον έμπορο λαδιού και ακολουθούσε ο άλλος ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η. που έβρισκε μια ανύπαρκτη βλάβη!

Την κατόπτευση των χώρων αναλάμβανε ο 23χρονος που πήγαινε δήθεν για να πουλήσει λάδι και έπειτα ο 26χρονος εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η.. Με την πρόφαση ότι υπήρχε βλάβη στο μετρητή και κίνδυνος πυρκαγιάς, έπειθε τις ηλικιωμένες να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια άρπαζε.

Χρειάστηκε παράλληλη έρευνα των αστυνομικών από τα τμήματα Νέας Ζίχνης και Μουδανιών για ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους και να εξακριβωθεί πώς «δούλευαν» επί δυο μήνες. Στο διάστημα αυτό, διέπραξαν δυο κλοπές και τρεις απόπειρες με λεία μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 3.500 ευρώ σε περιοχές των Σερρών και άλλες δυο κλοπές σε σπίτια της Χαλκιδικής από τα οποία άρπαξαν μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω των 1.500 ευρώ. 
Κλείσιμο

Σε βάρος των δυο αδελφών σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απάτες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, που διαβιβάστηκαν στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Σερρών και Χαλκιδικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης