Χασισοκαλλιεργητής έμενε στην Αμαλιάδα και είχε την καλλιέργειά του... στα Ιωάννινα

Χασισοκαλλιεργητής έμενε στην Αμαλιάδα και είχε την καλλιέργειά του... στα Ιωάννινα

Ο 42χρονος συνελήφθη με τους δύο συνεργούς του μετά από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου - Τους ασκήθηκαν διώξεις για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος

Χασισοκαλλιεργητής έμενε στην Αμαλιάδα και είχε την καλλιέργειά του... στα Ιωάννινα
Αλλοδαπούς «σκαφτιάδες» είχε εγκαταστήσει μέσα στην οργανωμένη φυτεία που είχε φυτέψει σε δάσος των Ιωαννίνων ένας πεπειραμένος χασισοκαλλιεργητής από την... Αμαλιάδα, για να βρίσκεται ο ίδιος μακριά αν εντοπίζονταν να την καλλιεργούν! Ο ρόλος του, όμως, αποκαλύφθηκε χάρη στην έρευνα των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή των Ιωαννίνων μαζί με συναδέλφους τους της Ασφαλείας Ήλιδας και της Ο.Π.Κ.Ε. και έπιασαν στα πράσα τους δύο Αλβανούς ηλικίας 23 και 29 χρόνων, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα και διέμεναν σε αντίσκηνο κοντά στην χασισοφυτεία, το οποίο είχε στήσει γι' αυτούς ο 42χρονος Έλληνας «εγκέφαλος» της καλλιέργειας. Μάλιστα, τους πήγαινε ο ίδιος προμήθειες, όταν πήγαινε από την Αμαλιάδα για να επιβλέψει την ανάπτυξη των 100 δενδρυλλίων κάνναβης τύπου Skunk που είχε φυτέψει σε πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κρυμμένους μέσα σε πυκνή φυσική βλάστηση.

Οι δύο αλλοδαποί καλλιεργητές αποκάλυψαν την ταυτότητα του 42χρονου αρχηγού τους, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην Αμαλιάδα. Στον χώρο της φυτείας οι δράστες είχαν κρεμάσει κάνναβη βάρους τριών κιλών και 600 γραμμαρίων για αποξήρανση, η πώληση της οποίας θα τους απέφερε πάνω από 90.000 ευρώ! Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία αποξηραμένα χασισόδεντρα και διάφορα εργαλεία στη φυτεία, ενώ άλλα δυο αποξηραμένα δενδρύλλια βρέθηκαν στη σκηνή στην οποία διέμεναν, μαζί με 18 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Κλείσιμο

Ο 42χρονος, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών και οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος. Οι Αλβανοί κατηγορούνται και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης