Νέο σύστημα αξιολόγησης για τους γιατρούς της Εντατικής: Θα προκρίνονται οι πιο... γρήγοροι

Νέο σύστημα αξιολόγησης για τους γιατρούς της Εντατικής: Θα προκρίνονται οι πιο... γρήγοροι

Μέσω λίστας η τοποθέτηση του επιστημονικού προσωπικού στις ΜΕΘ - Εγκαταλείπεται η τακτικής της συνέντευξης

Νέο σύστημα αξιολόγησης για τους γιατρούς της Εντατικής: Θα προκρίνονται οι πιο... γρήγοροι
Μια ακόμη... λίστα εγκαινιάζει η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο σχετικό πεδίο και μάλιστα σε ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματά του, σε εκείνο που αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός
και ο αναπληρωτής υπουργός
Παύλος Πολάκης, η -νέα- λίστα θα αφορά τους υποψήφιους γιατρούς για την εξειδίκευση της Εντατικολογίας και βάσει αυτής θα γίνεται η τοποθέτηση των ενδιαφερομένων αντί της διαδικασίας που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα και η οποία εστίαζε στην αξιολόγηση των γιατρών μέσω προσωπικής συνέντευξης. Πλέον με το νέο σύστημα θα προκρίνεται ο πιο... γρήγορος στην υποβολή της σχετικής αίτησης στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια και ίσως και ο πιο... τυχερός ανάλογα με το πως μεταβάλλεται από ποικίλους παράγοντες ο κατάλογος με τους γιατρους. 

Κλείσιμο
ΝΔ: Η κυβερνηση συνεχίζει την ισοπέδωση και στην Υγεία

Ως μία ακόμη προσπάθεια ισοπέδωσης των επιστημόνων χαρακτηρίζει την υπουργική απόφαση ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και σχολιάζει με νόημα οτι «μετά τους σημαιοφόρους στα σχολεία, ήρθε η σειρά των γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). Η αντικατάσταση της συνέντευξης, ως μέσο επιλογής των γιατρών και η επιβολή της λίστας προτεραιότητας ή της κλήρωσης, αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση για τις Μ.Ε.Θ. Η επιχείρηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙZΑ - ΑΝΕΛ να εξαφανίσει κάθε ίχνος αξιοκρατίας και αξιολόγησης συνεχίζεται ακάθεκτη.
 
Η αντικατάσταση της συνέντευξης αποδεικνύει την προσπάθεια ισοπέδωσης των γιατρών και θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην επιστημονική εξέλιξή τους. Δυστυχώς, ο χώρος της Υγείας ταλανίζεται από μια ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση.. Ο χρόνος της, όμως, τελειώνει», καταλήγει η δήλωση του Βασίλη Οικονόμου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης