Συνεχίζονται οι εντάσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας για τους πλειστηριασμούς

Συνεχίζονται οι εντάσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας για τους πλειστηριασμούς

Ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες όπου οι ιδιοκτήτες τους είχαν χρέη προς τράπεζες

Συνεχίζονται οι εντάσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας για τους πλειστηριασμούς
Συγκεντρωμένοι διαδηλωτές από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», την Λαϊκή Ενότητα
, την Πλεύση Ελευθερίας και διάφορες συλλογικότητες απέτρεψαν σήμερα την διεξαγωγή
πλειστηριασμών  οι οποίοι αφορούσαν πρώτες κατοικίες και οι ιδιοκτήτες τους είχαν χρέη προς τις τράπεζες.  

Κλείσιμο
Οι διαδηλωτές καθώς είδαν ότι η συμβολαιογράφος θα προχωρούσε στην διαδικασία να εκπλειστηριάσει τις δύο πρώτες κατοικίες, μπήκαν στην αίθουσα και ειρηνικά οδήγησαν την συμβολαιογράφο εκτός κτιρίου φωνάζοντας το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σώζοντας για την ώρα τα δύο σπίτια. 





Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική, καθώς στην δικαστική αίθουσα μπήκε ένας συμβολαιογράφος, μέλος του Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να εκπλειστηριάσει, όπως είπε, ένα μέρος από δύο οικίες με υπόγειες αποθήκες από τα νότια προάστια.



Οι διαδηλωτές ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του, καθώς υπήρξε μεταξύ τους λεκτική πρόκληση και μόλις οι διαδηλωτές κατάλαβαν την ταυτότητα του συμβολαιογράφου, τον κατήγγειλαν για προβοκατόρικο ρόλο και αποχώρησαν από την αίθουσα. Την ίδια στιγμή ο συμβολαιογράφος σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας πως ο πλειστηριασμός ματαιώνεται λόγω ανωτέρας βίας και έφυγε έξω από την αίθουσα.




Να σημειωθεί ότι κοντά στον συμβολαιογράφο βρισκόταν και ένας ιδιώτης ο οποίος ζητούσε επίμονα να μην σταματήσει η συγκεκριμένη διαδικασία καθώς ζητούσε να πάρει τα χρήματα του από αυτόν τον πλειστηριασμό, ο οποίος τελικά δεν έγινε.



Στις δηλώσεις τους, τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, κατήγγειλαν τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών για επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος της λαϊκής περιουσίας, αφού θεώρησαν πως ο συγκεκριμένος συμβολαιογράφος αποχώρησε μόνος του από την αίθουσα, χωρίς να εκδιωχθεί από τους διαδηλωτές. 



Μάλιστα υπογράμμισαν πως στον χώρο του Ειρηνοδικείου έπρεπε να βρίσκονται και οι υπόλοιποι πέντε συμβολαιογράφοι για τους επόμενους πλειστηριασμούς, οι οποίοι δεν πήγαν ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς, είχαν υποθέσεις μεγάλων ακινήτων, αξίας πολλών εκατομμυρίων και τα κινήματα θα επέτρεπαν να πλειστηριαστούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις. 

Για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν εικοσιπέντε πλειστηριασμοί όπου οι περισσότεροι αφορούσαν χρέη προς τράπεζες. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης