Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη συγκέντρωση για την Ηριάννα

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη συγκέντρωση για την Ηριάννα

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο κρατουμένων

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη συγκέντρωση για την Ηριάννα
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παραμονή της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. στη φυλακή πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, εκδηλώνοντας τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ δεν έλειψε και η ένταση με τα ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό, αποκλείοντας τη δίοδο προς το υπουργείο.

Μέλη των φοιτητικών συλλόγων των Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ύψωσαν πανό διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσα την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων, καθώς και την κατάργηση του «τρομονόμου».

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 13:00, με την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό στην είσοδο του υπουργείου.

Κλείσιμο
Κατά την άφιξη της πορείας έξω από το υπουργείο, δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι φοιτητικοί σύλλογοι ήθελαν να στείλουν αντιπροσωπεία στο υπουργείο. Κάποιοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον κλοιό από τα λεωφορεία των ΜΑΤ, ενώ δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις για λίγα λεπτά.

Η ένταση σταμάτησε γρήγορα, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα και να υψώνουν πανό για την απελευθέρωση της Ιριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης