Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αναζητούν τον «εγκέφαλο» στις φυλακές της χώρας

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αναζητούν τον «εγκέφαλο» στις φυλακές της χώρας

Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία - Ξέρουν πώς έστησαν το σκηνικό του εγκλήματος οι δράστες - Μυστήριο ο τελευταίος διάλογος του θύματος με τους δολοφόνους του, πριν τον πυροβολισμό

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αναζητούν τον «εγκέφαλο» στις φυλακές της χώρας
Πλήρη εικόνα για το πώς στήθηκε το σκηνικό μέσα στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών με μοναδικό κενό το τι διημείφθη μεταξύ του ποινικολόγου και ενός εκ των δραστών που οδήγησε στη διαφωνία και έκανε τον αλλοδαπό να σηκώσει το όπλο και να πατήσει τη σκανδάλη.

Θεωρείται βέβαιο ότι είναι μια υπόθεση που χειρίστηκε το συγκεκριμένο γραφείο και οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί πιθανολογούν για ποια πρόκειται χωρίς όμως να μπορούν μέχρι στιγμής να το αποδείξουν.

Κλείσιμο
Όλα δείχνουν πως πρόκειται για δύο πιθανότατα σεσημασμένους με καταγωγή από την Αλβανία που εκτελούσαν χρέη αγγελιοφόρων για λογαριασμό έγκλειστου των φυλακών που ήθελε να εκφοβίσει και ουσιαστικά να εκβιάσει τον δικηγόρο.

Την ίδια ώρα τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις τηλεφωνικές κινήσεις της μοιραίας ημέρας έχουν στα χέρια τους και επεξεργάζονται οι αναλυτές.  Η επεξεργασία των συγκεκριμένων στοιχείων που έχουν καταθέσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Αστυνομία ίσως αποδειχθούν κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Άλλωστε, πάρα πολλές σκοτεινές ιστορίες εξιχνιάζονται από τα ίχνη των τηλεφωνικών επαφών. Οι αστυνομικοί φέρονται να γνωρίζουν τον αριθμό του τηλεφώνου από τον οποίο κλείστηκε το ραντεβού για τις 6:30 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όμως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση το συγκεκριμένο νούμερο φαίνεται εκτός δικτύου.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποιες από τις κινήσεις των δραστών καθώς διαφεύγουν, όμως τα καρέ είναι θολά και δείχνουν τους δολοφόνους να προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπα τους καθώς βγαίνουν και απομακρύνονται από το νεοκλασικό της οδού Ασκληπιού.  

Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για «καθαρό» των 7.65 χιλιοστών ενώ τα αποτυπώματα και το DNA δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και θα κρατήσει πολύ καιρό η διαδικασία. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος είναι και ο μοναδικός μάρτυρας της άγριας δολοφονίας έχει ήδη δώσει τρεις καταθέσεις στο Ανθρωποκτονιών και αναμένεται να κληθεί και πάλι έτσι ώστε να ανακαλέσει στη μνήμη του το σκηνικό και να τους δώσει όσα περισσότερα στοιχεία.

Αναφορικά με το επίμαχο σημείο και τον τελευταίο διάλογο που είχε το θύμα με τον δολοφόνο του, επαναλαμβάνει ότι δεν ήταν παρών καθώς είχε βγει από την αίθουσα συσκέψεων και όταν πήγε να επιστρέψει ο ένας από τους δύο δράστες έβγαλε πιστόλι και με απειλές τον κράτησε μακριά από την αίθουσα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης