«Σόου» Κουρουμπλή μετά το φιάσκο στον Σαρωνικό: Παραδίδουν στο κοινό τις ακτές του Φαλήρου

«Σόου» Κουρουμπλή μετά το φιάσκο στον Σαρωνικό: Παραδίδουν στο κοινό τις ακτές του Φαλήρου

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα των παραλιών του Σαρωνικού, ο καθαρισμός των οποίων ολοκληρώθηκε - Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας στην τελετή

«Σόου» Κουρουμπλή μετά το φιάσκο στον Σαρωνικό: Παραδίδουν στο κοινό τις ακτές του Φαλήρου
Παραδίδεται προς χρήση στο κοινό, το πρώτο τμήμα από τις παραλίες του Σαρωνικού Κόλπου, οι οποίες επλήγησαν από ρύπανση
την οποία προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη 2».

Πρόκειται για τις ακτές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο καθαρισμός των οποίων από την
πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό
Κλείσιμο
ολοκληρώθηκε.

Ο
Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. θα επισκεφτούν στις 10.00 πμ, με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, τις ακτές, στην περιοχή του Φλοίσβου. 

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος, Διονύσης Χατζηδάκης, και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρίας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου θα υπογράψουν Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών. 

Ένα αντίστοιχο... σόου θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη, στην περιοχή της Πειραϊκής, όπου επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού.

Και σε αυτήν την περίπτωση, θα συνταχθούν και θα υπογραφούν πρακτικά επιθεώρησης της ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των συγκεκριμένων ακτών.

Η εικόνα από την πορεία της απορρύπανσης

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής: 

Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου καθώς και στην περιοχή της Πειραϊκής έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής. Οι εν λόγω περιοχές πρόκειται να παραδοθούν αύριο 17-10-2017 και την Πέμπτη 19-10-2017 αντίστοιχα, στο κοινό. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής θα συνταχθεί και θα υπογραφεί Πρακτικό Επιθεώρησης της Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των ακτών.

Στη Σαλαμίνα, η κατάσταση από την πετρελαιοκηλίδα παρουσιάζεται βελτιωμένη. Συνεχίστηκαν οι εντατικές προσπάθειες καθαρισμού των βράχων και των ακτών, στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου, από 138 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, ενώ παράλληλα επιχείρησαν και δύτες προς καθαρισμό του βυθού. Αναμένεται σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των ανωτέρω περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και συγκεκριμένα στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη και δεν εκτελούνται εργασίες. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, 58 άτομα συνολικά, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, εκτέλεσαν εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση, ενώ αναμένεται ομοίως σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των περιοχών τις προσεχείς ημέρες.

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού με μηχανικά μέσα από συνολικά 49 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην περιοχή, σε μέρος της οποίας έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση. Αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, η ολοκλήρωση όλων των ως άνω εργασιών καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας”, όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης βελτίωση, συνεργείο αποτελούμενο από 20 άτομα της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών, με πλυστικά και λοιπά μηχανικά μέσα.

Επιπλέον, γνωρίζεται ότι επιχείρησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα (01) ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης