Μπαλάφας: Fake news όσα γράφει η Welt, ανησυχούμε για την αύξηση των ροών

Μπαλάφας: Fake news όσα γράφει η Welt, ανησυχούμε για την αύξηση των ροών

Υποστήριξε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 55-60.000 μετανάστες - Παραδέχθηκε ότι δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα με το προσφυγικό - «Η κατάσταση είναι δύσκολη, στα νησιά υπάρχουν 12.000 μετανάστες» είπε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Μπαλάφας: Fake news όσα γράφει η Welt, ανησυχούμε για την αύξηση των ροών
Με το επιχείρημα των fake news επιχείρησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες της εφημερίδας Welt ότι η Ελλάδα αφενός δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της και αφετέρου δίνει ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.

«Πρέπει όλα τα βλέπουμε όλα υπό το φως των fake news. Προφανώς δεν ισχύουν όσα γράφει η Welt. Ξέρουμε τι είναι και τι ρόλο παίζει» είπε ο κ. Μπαλάφας και στη συνέχεια υποστήριξε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 55-60.000 μετανάστες της τελευταίας διετίας κατανεμημένοι σε ενδοχώρα και νησιά. Ειδικά για τα νησιά, όπως είπε στο ΣΚΑΪ, βρίσκονται περίπου 12-14.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο, όπως είπε, «φυσικά ανησυχούμε» για την αύξηση των ροών το τελευταίο δίμηνο - κυρίως σε Σάμο και Λέσβο.

Κλείσιμο
«Δεν είναι εύκολο να πεις ότι καθαρίσαμε με το προσφυγικό μέσα στο επόμενο δίμηνο, εξάμηνο, έτος. Τι να κάνουμε, να πείσουμε τον Ερντογάν να ελέγξει την κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπαλάφας.

Για δύσκολη κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου καθώς «υπάρχει υπερσυγκέντρωση» έκανε λόγο σε παρέμβασή της η περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου.

Όπως είπε «αυτή τη στιγμή στο Β. Αιγάιο υπάρχουν περίπου 12.000 μετανάστες ενώ την τελευταία εβδομάδα ήρθαν περισσότεροι από 1.150 μετανάστες». «Στη Μυτιλήνη υπάρχουν 7.000 μετανάστες, 3.000 Σάμο και 2.000 στη Χίο, οι δομές είναι υπερπλήρεις» συμπλήρωσε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για την κατάσταση αυτή.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης