Κάτοικοι Εξαρχείων: Δεν έχουμε προστασία από το κράτος, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη

Κάτοικοι Εξαρχείων: Δεν έχουμε προστασία από το κράτος, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη

Νέα επεισόδια την νύχτα της Παρασκευής με μολότοφ και φωτιές σε κάδους επί ώρες - Η αστυνομία δεν επεμβαίνει καν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί, υποστηρίζουν

Κάτοικοι Εξαρχείων: Δεν έχουμε προστασία από το κράτος, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη
Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών λόγω της «πλήρους απουσίας του κράτους» από την περιοχή, που «είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια», καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, είναι πολιτική επιλογή αρκετών ετών να μην παρεμβαίνει η αστυνομία στην περιοχή. «Αυτό συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν πλησιάζει καν την πλατεία, υπηρεσίες και τράπεζες φεύγουν από την περιοχή ενώ έχουν απειληθεί ακόμα και εργαζόμενοι στην καθαριότητα που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος. 

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με σειρά επιθέσεων νεαρών με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ έως τα ξημερώματα.

Οι νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Στα επεισόδια αυτά δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν έκανε καμία προσαγωγή.

ΝΔ για Εξάρχεια: «Ένα ακόμη πάρτι βίας χωρίς συλλήψεις» 
 
Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων δήλωσε ότι οι ιθύνοντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιβάλλουν την τάξη: Αναλυτικά στην ανακοίνωση του επισημαίνει: 
 
«Για μια ακόμη νύχτα η περιοχή των Εξαρχείων παραδόθηκε σε ένα πάρτι βίας με καμμένους κάδους και μολότοφ και δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη ή προσαγωγή. 
 
Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από την Κυβέρνηση να επιβληθεί επιτέλους ο νόμος και οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης