Δεν είχε λόγο να παίρνει μέτρα ασφαλείας, λένε οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Δεν είχε λόγο να παίρνει μέτρα ασφαλείας, λένε οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Φίλοι και συνεργάτες αφήνουν λουλούδια στην μνήμη του - Ηταν αγαπητός σε όλους, ευγενικός και φιλικός, λένε οι γείτονες

Δεν είχε λόγο να παίρνει μέτρα ασφαλείας, λένε οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Συγκλονισμένοι από την απροσδόκητη, στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι γείτονες του γνωστού δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας. 

Συγκινημένοι από τον χαμό του, αφήνουν λουλούδια στο γραφείο του, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Πέμπτης, χτυπημένος από την μία και μοναδική σφαίρα των εγκληματιών που είχε δεχτεί να συναντήσει. 
Κλείσιμο

Ο επίσης δικηγόρος, επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Θόδωρος Κουτσιούμπας, διηγείται πώς μαζί πήγαιναν για καφέ και συναντιόντουσαν πολλές φορές στο κέντρο, χωρίς να περνάει καν από το μυαλό του πως χρειάζονταν οποιαδήποτε προφύλαξη. 



«Κανένα μέτρο ασφαλείας, με τη μηχανή του κυκλοφορούσε, καμία προφύλαξη, δεν υπήρχε και λόγος», λέει ο κύριος Κουτσιούμπας. Ο ίδιος εκτιμά πως οι δράστες, δεδομένου ότι δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, δεν φοβούνται ότι θα αναγνωριστούν, ίσως γιατί ήρθαν από το εξωτερικό και ήρθαν «για μία αποστολή», όπως λέει χαρακτηριστικά. 

Ο δικηγόρος και παλιός συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου γνωρίζει και τον συνεργάτη του δολοφονημένου δικηγόρου, που είναι ο μοναδικός άνθρωπος που είδε τους δράστες και αποτελεί πλέον πρόσωπο κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης. 

«Δεν είχε λόγο» να παίρνει μέτρα ασφαλείας, δηλώνει και ο επίσης δικηγόρος και φίλος του εκλιπόντος Τάσος Κυριακίδης, που πήγε σήμερα στην οδό Ασκληπιού 154 να αφήσει λουλούδια στην μνήμη του. «Ο συγκεκριμένος ειδικά αποκλείεται να είχε μπλεξίματα με πελάτες του», συμπληρώνει κατηγορηματικά. 



Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο όλοι οι περίοικοι στην Ασκληπιού. Τον έβλεπαν καθημερινά καθώς έμπαινε ή έβγαινε από το γραφείο του και μιλούσε με όλους, χαιρετώντας τους με χαμόγελο και ευγένεια.

Βαρύ το πένθος στη γειτονιά του δολοφονηθέντος στο Ελληνικό

Το κλίμα στην οδό Πρώτης στο Ελληνικό όπου διέμενε ο ποινικολόγος με τη σύζυγό του, τον γιο του και την κόρη του είναι πένθιμο. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 5 Οκτωβρίου δηλαδή, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε γενέθλια. Σήμερα φίλοι και συγγενείς καλούνται να διαχειριστούν την αναπάντεχη απώλειά του.

«Ο Μιχάλης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Πέρα από φίλος και γείτονας ήμουν και πελάτης του. Έχουμε σοκαριστεί όλοι, ήταν μία υπέροχη οικογένεια. Είχε έρωτα με τη θάλασσα», λέει ο Βαγγέλης Μιμίδης ο οποίος διατηρεί πάρκινγκ επισκευής σκαφών στην οδό Πρώτης στην περιοχή του Ελληνικού, δίπλα από το σπίτι του δολοφονηθέντος δικηγόρου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος στο protothema.gr o Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν ήταν απλά γείτονας αλλά φίλος και δικηγόρος του καθώς ο ίδιος είχε χειριστεί μία προσωπική του υπόθεση στο παρελθόν. Ο κ. Μιμίδης μάλιστα είχε επισκεφθεί στο παρελθόν το νεοκλασικό της Ασκληπιού όπου διαπράχθηκε η στυγερή εκτέλεση.

«Το γραφείο του Μιχάλη ήταν στο βάθος του πρώτου ορόφου. Δεξιά υπάρχει μια αίθουσα συναντήσεων. Και εμείς όταν είχαμε κάποια θέματα εκεί κάναμε τις συζητήσεις μας. Δίπλα ήταν το γραφείο του αδερφού του και των βοηθών του. Ήταν ταπεινός άνθρωπος και ειλικρινής. Όλοι τον εκτιμούσαμε, ήταν ένα υπέροχο παιδί», προσθέτει ακόμη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης