Θάσος: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί πριν διακινήσουν χασίς

Θάσος: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί πριν διακινήσουν χασίς

Μεταξύ των συλληφθέντων και 22χρονος Γερμανός που είχε ρόλο μεταφορέα της κάνναβης

Θάσος: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί πριν διακινήσουν χασίς
Ένας 24χρονος Αλβανός που κατοικεί στην Θάσο, ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας που θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στο νησί για να την διακινήσει. Στην σκυταλοδρομία της μεταφοράς συμμετείχαν δυο ομοεθνείς του που ακολουθούσαν τις εντολές και ένας νεαρός Γερμανός.

Και οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Καβάλας και τη Θάσο, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε., του τμήματος Θάσου και του σταθμού Ορφανίου οι οποίοι πληροφορήθηκαν το δρομολόγιο του χασίς που ξεκίνησε από έναν οικισμό της Καβάλας, όπου ένας 26χρονος Αλβανός παρέδωσε στον 22χρονο Γερμανό τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τριών κιλών και 880 γραμμαρίων.

Εκείνος τις μετέφερε σε άλλη περιοχή της Καβάλας και τις παρέδωσε σε έναν 25χρονο Αλβανό, για να τα μεταφέρει με Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Θάσο και να τα παραδώσει στον 24χρονο αρχηγό της σπείρας. Όμως, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην εθνική οδό Καβάλας– Ξάνθης και του πέρασαν χειροπέδες. Στο λιμάνι της Θάσου συνέλαβαν παρά την αντίσταση που προέβαλαν τον 24χρονο «εγκέφαλο» και το νεαρό Γερμανό που περίμεναν τον συνεργό τους, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 26χρονος στον οικισμό όπου κατοικεί.

Κλείσιμο
Σε μια δασική περιοχή της Θάσου, εντοπίστηκε και η «καβάντζα» στην οποία ο 24χρονος είχε κρύψει άλλες 14 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 142,9 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά. Οι τέσσερις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας με κατηγορίες κατά περίπτωση για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στον 24χρονο Αλβανό και τον 22χρονο Γερμανό ασκήθηκε δίωξη και για αντίσταση και στον 26χρονο Αλβανό για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς βρισκόταν παράνομα στη χώρα αν και είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης