Υπόθεση Λεμπιδάκη: Απολογούνται οι επτά απαγωγείς

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Απολογούνται οι επτά απαγωγείς

Μέλη των οικογενειών τους δέχτηκαν απειλές - Μήνυμα από τα «μεγάλα κεφάλια» της συμμορίας ότι «θα την πληρώσουν» οι δικοί τους άνθρωποι, αν «καρφώσουν» στην Αστυνομία

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Απολογούνται οι επτά απαγωγείς
Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν, λίγο πριν τις 10.00 το πρωί, οι επτά που έχουν ήδη συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρώτος απολογήθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που αποτέλεσε το τελευταίο κρυσφήγετο των απαγωγέων. Ο άνδρας απολογούνταν επί 2,5 ώρες , ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο φερόμενος ως φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη και θα ακολουθήσει ένας εκ των δύο κατηγορούμενων που αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Κλείσιμο
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι επτά είναι:  Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα.

Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα "παιδαριώδη στοιχεία", όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται μαραθώνια, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα "έρθουν" και νέες συλλήψεις.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Γιώργος Περάκης, δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων -του 23χρονου και του ιδιοκτήτη ξυλουργείου - δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και εξετέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο».

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα «oμερτά» στην Κρήτη και έφοδοι στην Αθήνα. Αυτά είναι τα νέα κομμάτια στο «παζλ» της υπόθεσης Λεμπιδάκη, μετά τις επτά συλλήψεις και την απελευθέρωση του 54χρονου επιχειρηματία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη των οικογενειών των συλληφθέντων δέχτηκαν απειλές, ενώ το μήνυμα που έλαβαν οι συλληφθέντες από τα «μεγάλα κεφάλια» της συμμορίας είναι ότι «θα την πληρώσουν» οι δικοί τους άνθρωποι, αν ανοίξουν το στόμα τους και «καρφώσουν» στην Αστυνομία. 

Με τα δεδομένα αυτά, οι Αρχές δεν περιμένουν πολλά από τους επτά συλληφθέντες και έτσι ρίχνουν το βάρος των ερευνών στα πειστήρια, τις έρευνες που κάνουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και φυσικά στις πληροφορίες που θα αντλήσουν από την «πιάτσα», που, σε πολλές περιπτώσεις έπειτα από μια μεγάλη εξάρθρωση, μπορεί να μιλήσει και να πει πολλά. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν δύο εφόδους σε σπίτια στην Αθήνα και προσήγαγαν τους ενοίκους. Το πρώτο «ντου» έγινε στη Γλυφάδα και η δεύτερη έφοδος στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων, κατέσχεσαν λάπτοπ, κινητά τηλέφωνα και σημειώσεις, που εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση. 

Φωτογραφίες από την μεταφορά των κατηγορουμένων στο δικαστήριο Ηρακλείου 














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης