Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές πριν την ομιλία Τσίπρα

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές πριν την ομιλία Τσίπρα

Στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλια από γκλομπ διαδηλωτής 

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές πριν την ομιλία Τσίπρα
Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών, που πραγματοποιούσαν πορεία χθες στο πλαίσιο του 2oυ Τhessaloniki Summit, στο οποίο θα μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Βίντεο από τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών έξω από το Βελλίδειο
Κλείσιμο


"Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ στο μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν ο τραυματισμός του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κώστα Ξενόπουλου, που δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα με γκλομπ στο κεφάλι. Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλά ράμματα" αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Δείτε την ανακοίνωση:

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλει την κυβέρνηση που φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην διεξαγωγή της φιέστας του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας για την “ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις”, με καλεσμένο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ στο μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν ο τραυματισμός του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κώστα Ξενόπουλου, που δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα με γκλομπ στο κεφάλι. Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλά ράμματα.
Δεν πρόκειται για “λάθος της αστυνομίας”. Ο μόνος τρόπος για να “γιορτάσουν” η κυβέρνηση με τους ομοτράπεζους της είναι να τρομοκρατήσουν τον λαό, με σκοπό να συνεχίσουν την λεηλασία εργατικών δικαιωμάτων, φύσης και δημόσιου πλούτου. Στο summit 2017 χορηγοί μεταξύ άλλων ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Ελληνικός Χρυσός και τα ΕΛ.ΠΕ. που λεηλατούν τα σπίτια του λαού, το περιβάλλον και δεν διστάζουν ακόμα και να στήνουν παρακρατικό φακέλωμα πολιτών. Αυτοί είναι οι συνδαιτημόνες του πρωθυπουργού, αυτή και η “ανταγωνιστικότητα” που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στήριξε το κάλεσμα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την διαδήλωση διαμαρτυρίας, συμμετέχει στους αγώνες της πόλης για την υπεράσπιση των λαϊκών, εργατικών αναγκών και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα πιο αποφασιστικά. Αυτοί που φοβούνται είναι η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι γιατί ξέρουν ότι ο λαός οργανώνει και πάλι την αντίσταση του με στόχο την ανατροπή της πολιτικής τους. Μοναδικός τρόπος για να συνεχίσουν την λεηλασία είναι η καταστολή και η ολοκληρωτική αυταρχική θωράκιση όπως και σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, σπάζοντας και την αστυνομική βαρβαρότητα, για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που σήμερα λεηλατούν τα κοράκια του κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό της"


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης