Βίντεο: Το θωρηκτό «Αβέρωφ» αποπλέει από τη μαρίνα Φλοίσβου για Θεσσαλονίκη

Βίντεο: Το θωρηκτό «Αβέρωφ» αποπλέει από τη μαρίνα Φλοίσβου για Θεσσαλονίκη

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το καταδρομικό θα βρεθεί στην συμπρωτεύουσα

Βίντεο: Το θωρηκτό «Αβέρωφ» αποπλέει από τη μαρίνα Φλοίσβου για Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ», ενόψει της διπλής επετείου της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, φαίνονται πλάνα από την αναχώρηση του ιστορικού θωρηκτού, από τη Μαρίνα Φλοίσβου, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.



Κλείσιμο
Με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το καταδρομικό, «το οποίο αποτελεί το μοναδικό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, που δεν έχει υποστείλει τη σημαία για 106 χρόνια» -όπως σημείωσε ο κυβερνήτης του πλοίου, αρχιπλοίαρχος Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος- αναμένεται στην πόλη αύριο. «Ουσιαστικά, το πλοίο βγαίνει στο Αιγαίο μετά από 70 χρόνια» τόνισε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

Το πολεμικό σκάφος, που κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία Ορλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας, αποκτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση έναντι τιμήματος 23.650.000 δρχ, παραδόθηκε στη χώρα στις 15 Μαΐου του 1911 και έμεινε στην ιστορία επειδή άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (1912-13). 

Το «Αβέρωφ» θα είναι προσβάσιμο με σειρά προτεραιότητας και με τη συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού ομάδες των 40 ατόμων να περιηγούνται σε κάθε σημείο του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης