Τόσκας για υπόθεση Λεμπιδάκη: Υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις, προβληματισμοί και άγχος

Τόσκας για υπόθεση Λεμπιδάκη: Υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις, προβληματισμοί και άγχος

Η έκβαση της υπόθεση έδειξε μία αστυνομία που δουλεύει επαγγελματικά και όχι με μόνο σκοπό την καταστολή, είπε ο αν.υπ. Προστασίας του Πολίτη 


   
 

Τόσκας για υπόθεση Λεμπιδάκη: Υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις, προβληματισμοί και άγχος
Η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και τη σύλληψη των απαγωγέων του έδειξε μία αστυνομία που δουλεύει επαγγελματικά, που δεν έχει αποκλειστικό σκοπό την καταστολή, αλλά κύριο στόχο έχει το χτύπημα του εγκλήματος και της παραβατικότητας και αυτό έχει γίνει κατανοητό σε όλο τον λαό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (Προστασίας του Πολίτη), βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο104,9 FM».
 
«Πάντοτε σε αυτές τις υποθέσεις υπάρχουν κίνδυνοι. Η υπόθεση πέρασε από 40 κύματα, με απογοητεύσεις διαφορετικών βαθμών και τελικά ήταν αίσιο το τέλος, απελευθερώθηκε ο άνθρωπος, συνελήφθησαν οι απαγωγείς, δε χύθηκε αίμα. Όμως, υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις, προβληματισμοί, άγχος, μέχρι να σωθεί ο άνθρωπος και να εξελιχθεί η επιχείρηση» είπε ο κ.Τόσκας, γνωστοποιώντας ότι ο κ. Λεμπιδάκης και η οικογένειά του «εξέφρασαν στον αρχηγό της Αστυνομίας την επιθυμία να βοηθήσουν σε κάποιους τομείς». «Είναι θέμα δικό τους το πώς και ευπρόσδεκτη κάθε προσφορά και από τη συγκεκριμένη οικογένεια και από άλλους χορηγούς, που ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί» προσέθεσε.
   
Σε ό,τι αφορά την υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ, που διεξήχθη χθες στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των τεσσάρων χωρών, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «συζητήθηκαν διμερή προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, και τα θέματα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτικής προστασίας, που λόγω αλλαγής κλιματολογικών συνθηκών απασχολούν και θα απασχολήσουν περισσότερο τα επόμενα χρόνια».
   
Κλείσιμο
«Συνεννοηθήκαμε να γίνουν πρακτικά βήματα. Τους πρότεινα, μέχρι τον Δεκέμβρη, να γίνουν συναντήσεις και μεταξύ των αρχηγών των αστυνομιών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μεταξύ των αρχηγών των πυροσβεστικών σωμάτων στην Πτολεμαΐδα, όπου έχει φτιαχτεί πρόσφατα μία πυροσβεστική ακαδημία εξαιρετικού επιπέδου, με προοπτική να γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης» ανέφερε ο αν. υπουργός, γνωστοποιώντας ότι «έως τον Μάρτιο θα γίνει στην Πτολεμαΐδα και άσκηση με συμμετοχή και παρατηρητές από όλες αυτές τις χώρες, ίσως και με μικρές δυνάμεις από κάποιες χώρες». «Φιλοδοξούμε να γίνει χώρος συνάντησης σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ πυροσβεστών και ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική προστασία» εξήγησε.
   
Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση των εκκλησιαστικών Αρχών στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, σημείωσε: «Αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ μεγάλη ψυχραιμία, με βάση τις ανάγκες και τις αντιλήψεις του σήμερα και όχι του χθες. Η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις, συνεννοείται με τα κόμματα και όποιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με τις αντιλήψεις του σήμερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης