Kαρπασία: Οι Τούρκοι άφησαν μωρά χωρίς γάλα και ηλικιωμένους χωρίς τρόφιμα

Kαρπασία: Οι Τούρκοι άφησαν μωρά χωρίς γάλα και ηλικιωμένους χωρίς τρόφιμα

Δεκαπέντε νήπια μεταξύ των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων στη κατεχόμενη Κύπρο,  επηρεάζονται από τη μη μεταφορά τροφίμων και άλλων αγαθών από τις ελεύθερες περιοχές

Kαρπασία: Οι Τούρκοι άφησαν μωρά χωρίς γάλα και ηλικιωμένους χωρίς τρόφιμα
Δεκαπέντε νήπια μεταξύ των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων
στη κατεχόμενη
Κύπρο,  επηρεάζονται από τη μη μεταφορά τροφίμων και άλλων αγαθών από τις ελεύθερες περιοχές. Τα εφόδια σταμάτησαν να μεταφέρονται μετά την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για επιβολή "δασμών", και οι γονείς των παιδιών δεν παραλαμβάνουν πλέον γάλα και παιδικές πάνες που αποστέλλονταν μέσω των Ηνωμένων Εθνών, από τις κρατικές αποθήκες στη Λευκωσία. Παράλληλα αναστέλλεται και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου στο Ριζοκάρπασο, στο οποίο αποστέλλονταν τρόφιμα.

Κλείσιμο
Ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, δήλωσε, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους έξι κοινοτάρχες των χωριών στα οποία διαμένουν εγκλωβισμένοι, και με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου εξωτερικών, πως "έχουν δημιουργηθεί ήδη τεράστια προβλήματα, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά".

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης. Υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση θα στηρίξει τους εγκλωβισμένους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα συνεχίσει και σε πολιτικό και σε διπλωματικό επίπεδο να καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Επεσήμανε πως ο Πρόεδρος
Αναστασιάδης  έχει προβεί και προσωπικά σε διάφορες παρεμβάσεις "και αυτό θα συνεχίσει για να πειστεί η κατοχική δύναμη ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε έναν ανθρωπιστικό θέμα".

“Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή”  είπε ο κ. Φωτίου “είναι να υποδείξουμε όλοι στην κατοχική δύναμη ότι αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και η διεθνής κοινότητα είναι η ώρα να πείσει, να πιέσει την κατοχική δύναμη ότι δεν μπορεί και είναι απαράδεκτο, είναι προσβλητικό, είναι προκλητικό να μεταχειριζόμαστε με αυτό τον τρόπο ανθρώπους 85 και 90 χρονών”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος για εθνικό ξεκαθάρισμα, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο ότι πέραν από την ανθρωπιστική διάσταση υπάρχει και η πολιτική διάσταση του θέματος.

Έκανε λόγο για μια σειρά από ενέργειες των Τούρκων, ιδιαίτερα μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στην Ελβετία, που δημιουργούν νέα τετελεσμένα, υπενθυμίζοντας και το τί είχε εξαγγείλει το κατοχικό καθεστώς σε σχέση με τα Μαρωνίτικα χωριά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης