Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Λεμπιδάκη: 31 φορές επικοινώνησαν οι απαγωγείς

Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Λεμπιδάκη: 31 φορές επικοινώνησαν οι απαγωγείς

Φορούσαν όλοι τα ίδια ρούχα και μιλούσαν ψιθυριστά μαζί του για να μην τους αναγνωρίσει - Επικοινώνησαν 31 φορές, τις περισσότερες με sms, ενώ έστειλαν πέντε χειρόγραφα και τρία βίντεο - Συνελήφθησαν οι περισσότεροι δράστες, είπε ο Νίκος Τόσκας

Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Λεμπιδάκη: 31 φορές επικοινώνησαν οι απαγωγείς
Όλοι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην έχει ο επιχειρηματίας καμία δυνατότητα αναγνώρισής τους, ενώ ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα είτε από το χέρι είτε από το πόδι του, όπως αποκάλυψαν στην συνέντευξη τύπου αλληλο-συγχαρητηρίων που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, την Τετάρτη το πρωί στην Κρήτη. 

Την ώρα που τον απήγαγαν, οι απαγωγείς έφεραν βαρύ οπλισμό, ενώ κατά την διάρκεια των έξι μηνών που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρισκόταν υπό κράτηση, στην ομάδα των δραστών εντάχθηκαν νέα μέλη. Συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, που σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31 επικοινωνίες, οι περισσότερες μέσω γραπτών μηνυμάτων, πέντε χειρόγραφες επιστολές και κάποιες δακτυλογραφημένες και τρία βίντεο του Λεμπιδάκη. Πριν και μετά από κάθε επικοινωνία, ένα μέλος της ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά επισκεπτόταν τον απαχθέντα και συζητούσε μαζί του τις δυνατότητες εύρεσης χρημάτων από την οικογένεια, και του υπαγόρευε τις επιστολές, τις οποίες υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό», όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ενώ κατά την συγκλονιστική του κατάθεση, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε πως υπέγραφε με το αίμα του.


Κλείσιμο


Τόσκας: Μάθημα για τα σχολεία η υπόθεση
Μάθημα για τα σχολεία η υπόθεση Λεμπιδάκη, δήλωσε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται στην Κρήτη και ενημέρωσε παράλληλα πως οι περισσότεροι από τους απαγωγείς έχουν συλληφθεί. 

Την φράση αυτή, όπως δήλωσε ο κύριος Τόσκας του την είπε σε συγχαρητήριο τηλεφώνημα ο πρέσβης κάποιας φίλης χώρας και την ενστερνίστηκε και ο ίδιος. 

«Η επιχείρηση ήταν τέλεια», επισήμανε ο υπουργός, καθώς τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες και όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Σαν υπουργός δίνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους και στους απλούς αστυνομικούς, είμαστε όλοι περήφανοι, πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «όλη η κοινωνία βλέπει ότι η ΕΛΑΣ απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη». Αυτή την αστυνομία θέλουμε, που υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία και είναι κοντά στον πολίτη, πρόσθεσε και ευχήθηκε στον Μιχάλη Λεμπιδάκη να ξεπεράσει γρήγορα την εμπειρία του.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα και έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση και τόνισε πως στην εξέλιξη της υπόθεσης η αστυνομία έδωσε στην οικογένεια την πρωτοβουλία να αποφασίζει ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, τους επαίνεσε δημοσίως για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν την υπόθεση.

Ο αστυνομικός διευθυντης Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης έκανε αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης, ξεκινώντας από την ημέρα της απαγωγής. Απαίτησή τους ήταν τότε να τους δώσει η οικογένεια 100 εκατ. ευρώ, και άμεσα συγκροτήσαμε ειδική προανακριτική ομάδα των υπηρεσιών της Κρήτης, όπως ανέφερε. Βαθμιαία φτάσαμε στους δράστες που κρατούσαν τον επιχειρηματία και ακολούθως στο σημείο όπου εκρατείτο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, είπε και πρόσθεσε πως η επιχείρηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας έδωσε τέλος στην υπόθεση. 

Κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης, συνελήφθησαν δύο άτομα και αμέσως μετά ακόμα έξι, όλοι Έλληνες, είπε ο αστυνομικός διευθυντής και επισήμανε ότι καθ' όλη την διάρκεια της απαγωγής ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας είχαν τον πρώτο λόγο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης