Ρόδος: Συνελήφθη βασικό στέλεχος της βουλγαρικής σπείρας διαρρηκτών

Ρόδος: Συνελήφθη βασικό στέλεχος της βουλγαρικής σπείρας διαρρηκτών

Επί τρία χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος στο νησί

Ρόδος: Συνελήφθη βασικό στέλεχος της βουλγαρικής σπείρας διαρρηκτών
Επί τρία χρόνια αναζητούσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τους τρεις Βούλγαρους που είχαν διαπράξει πλήθος διαρρήξεων σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά πολυκαταστήματα και σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν σε περιοχές της νότιας Ρόδου, αλλά τουλάχιστον ένας από αυτούς κυκλοφορούσε ανενόχλητος στο νησί!

Ο 26χρονος -σήμερα- Βούλγαρος και οι δυο ομοεθνείς του ηλικίας 34 και 59 χρόνων που έχουν ταυτοποιηθεί από την προανάκριση, αλλά και άλλοι άγνωστοι συνεργοί τους, χρησιμοποιούσαν το ιδιόκτητο Ι.Χ. αυτοκίνητο του δεύτερου ή ενοικιαζόμενα οχήματα για να μετακινούνται στις περιοχές Γεννάδι, Λίνδο, Πεύκους και Λάρδο, όπου έκαναν συστηματικά διαρρήξεις από τον Ιανουάριο του 2013 ως το Νοέμβριο του 2014. 

Μέρος της πλούσιας λείας τους είχε βρεθεί μαζί με πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία στο αυτοκίνητο του 59χρονου, όταν εντοπίστηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2014. Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν τότε, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών εκ των δραστών σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος από την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Κλείσιμο
Τα ίχνη τους, όμως, είχαν χαθεί και μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 26χρονος, ο οποίος συνελήφθη βάσει του εντάλματος και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. Στη συνέχεια, πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί την Δευτέρα και ως τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δυο συνεργών του και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης