Έκλεισε για μία ώρα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας λόγω... βόμβας

Έκλεισε για μία ώρα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας λόγω... βόμβας

Από το σημείο θα περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας - Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό - Στο σημείο έσπευσε πυροτεχνουργός

Έκλεισε για μία ώρα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας λόγω... βόμβας
Κλειστός για περίπου μία ώρα έμεινε νωρίτερα ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα στο τμήμα από τον κόμβο Στέρνας έως την Αρχαία Νεμέα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που μεταδίδει το eleftheriaonline.gr, γύρω στις 3:20 το μεσημέρι βρέθηκε πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο (113ο χλμ - ρεύμα προς Αθήνα) ένα περίεργο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Αμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και η εταιρεία «Μορέας» και προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στο προαναφερθέν τμήμα και σε εκτροπή της μέσω Αργους - Δερβενακίων.

Στο σημείο έσπευσε και πυροτεχνουργός και γύρω στις 4:10 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα αργότερα επρόκειτο από τον αυτοκινητόδρομο να περάσει η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου
, ο οποίος ταξίδευε στην Καλαμάτα για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της πόλης και του νέου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο.

Σε σχετικό του ρεπορτάζ, το korinthostv.gr αναφέρει ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξουδετερώθηκε, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα - κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης