Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάκιστο - Έφτασαν κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάκιστο - Έφτασαν κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ηλεία - Ζημιές σε εγκαταλελειμμένο σπίτι - Φωτιά και στη Βασιλική Τρικάλων

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάκιστο - Έφτασαν κοντά σε σπίτια οι φλόγες
Μνήμες του ολέθρου του 2007 έχει ξυπνήσει η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα στην Ηλεία, με πιο επικίνδυνο αυτό στο στο χωριό Μάκιστος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά  παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, ωστόσο νωρίτερα έφτασε κοντά στα σπίτια του οικισμού, ενώ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι υπέστη ζημιές. 

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 23 οχήματα με 50 πυροσβέστες, δύο οχήματα ΟΤΑ, 14 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ένα καναντέρ, τέσσερα αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ, καθώς και ενός ελικοπτέρου. 

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η φωτιά στην Μάκιστο είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού». Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να προστατευόσουν τις περιουσίες», προσθέτοντας ότι «ευτυχώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.»

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση» με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μάκιστος, προσθέτοντας ότι «δεν θα έλεγα, πως απειλείται η κοινότητα».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Αγραπιδοχώρι, όπου έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Ακόμα 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα προσπαθούν να σβήσουν το τρίτο μέτωπο, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κακοτάρι, στην Αρχαία Ολυμπία, αν και δεν απειλεί σπίτια.
Κλείσιμο

 Η Μάκιστος ήταν ένα από τα χωριά της Ηλείας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Πυρκαγιά και στη Βασιλική Τρικάλων

Παράλληλα, μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Βασιλική Τρικάλων, καίγοντας δασική έκταση. Ωστόσο, στην περιοχή δεν επικρατούν άνεμοι.

Στο έργο συνδράμουν δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ ρίψεις νερού έγιναν και από δύο Καναντέρ. 

Ωστόσο, υπό έλεγχο είναι μια άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αγία Τριάδα του Δήμου Τρικκαίων, έχοντας κάψει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και υπολείμματα καλλιεργειών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης