Κατάρ: Αντιμετωπίζουμε δικαστικές εμπλοκές και διώξεις κατά εκπροσώπων μας

Κατάρ: Αντιμετωπίζουμε δικαστικές εμπλοκές και διώξεις κατά εκπροσώπων μας

Η επενδυτική μας δραστηριότητα σε Ζάκυνθο και Οξιά καθίσταται δύσκολη, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της Al Rayyan

Κατάρ: Αντιμετωπίζουμε δικαστικές εμπλοκές και διώξεις κατά εκπροσώπων μας
Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόθεση της  Al Rayyan να ματαιώσει τα επενδυτικά σχέδιά του για την Ελλάδα έδωσε ο κρατικός επενδυτικός όμιλος του Κατάρ σε νέα ανακοίνωσή του. 

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στη χώρα μας επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζουν δικαστικές εμπλοκές και διώξεις που καθιστούν δύσκολες τις δραστηριότητές τους.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Al Ryyan


Κλείσιμο
«Επειδή διαπιστώνουµε ότι από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να δοθούν διαφορετικές προεκτάσεις στην ανακοίνωσή µας για διακοπή των επενδύσεών µας στην Ελλάδα, διευκρινίζουµε ρητά ότι αναφερθήκαµε στις επενδύσεις µας στη Ζάκυνθο και την Οξιά, οι οποίες έχουν ανασταλεί λόγω δικαστικών εµπλοκών από το 2014 τουλάχιστον και συνεχίζονται μέχρι σήμερα συμπεριλαµβανοµένων και διώξεων των εκπροσώπων µας ώστε να καθίσταται η επενδυτική µας δραστηριότητα στα έργα αυτά δύσκολη. Πέραν αυτού καµιά ερµηνεία της ανακοίνωσής µας δεν είναι αποδεκτή».

Στην πρώτη ανακοίνωσή της η Al Rayyan επισήμαινε ότι «τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν και με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις», υπογραμμίζοντας  καιρούς συμβαίνει να αντιμετωπίζει κάποια πολιτικά ζητήματα, αλλά στην περίπτωση των επενδύσεων δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, πόσο μάλλον δυσφήμιση, παρά μόνο στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την είδηση περί απόσυρσης του Κατάρ. 

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκανε λόγο για ένα «ακόμη κατασκευασμένο επεισόδιο», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως «όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον», διαβεβαιώνοντας ότι οι οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με το Κατάρ» βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων χρόνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης