Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε Λάρισα, Κόρινθο και Ξάνθη

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε Λάρισα, Κόρινθο και Ξάνθη

Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο για πολλή ώρα κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε Λάρισα, Κόρινθο και Ξάνθη
Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν για πολλή ώρα σταθμευμένο στον χώρο μιας λαϊκής αγοράς στη Λάρισα με την οδηγό του μέσα, κίνησε υποψίες αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι έκαναν έλεγχο στην 46χρονη Ελληνίδα και διαπίστωσε ότι διέθετε προς πώληση λαθραία τσιγάρα και καπνό.

Μέσα στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης λαθραίων προϊόντων, βρέθηκαν 690 πακέτα τσιγάρων και 12 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Όλα εστάλησαν στο Τελωνείο Λάρισας για να υπολογιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ η 46χρονη συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και κατασχέθηκαν 540 ευρώ που είχε ήδη βγάλει από τις πωλήσεις.

*** Ένας δειγματοληπτικός έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο όχημα στο οποίο επέβαινε ένας 43χρονος Ρουμάνος, έφερε στο φως 510 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης τα οποία σκόπευε να διακινήσει. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν το όχημά του μαζί με 1.155 ευρώ και 163 λέι Ρουμανίας ως προερχόμενα από το λαθρεμπόριο.

Κλείσιμο
*** Σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Τοπείρου το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 55χρονος Έλληνας και κατά την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα 110 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ το όχημα κατασχέθηκε, όπως και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων που εστάλησαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης