Τουρίστρια «βούτηξε» αρχαία πέτρα από το θέατρο Λάρισας!

Τουρίστρια «βούτηξε» αρχαία πέτρα από το θέατρο Λάρισας!

Η γυναίκα είχε μία διαφορετική αντίληψη για την έννοια του... σουβενίρ - Οι φύλακες δεν κατάλαβαν το παραμικρό - Έγινε αντιληπτή από Έλληνα επισκέπτη

Τουρίστρια «βούτηξε» αρχαία πέτρα από το θέατρο Λάρισας!
Ήθελε… σουβενίρ από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας μία τουρίστρια και δεν δίστασε να «βουτήξει» μια από τις αρχαίες πέτρες που φυλάσσονται σε κούτες μέσα από την περίφραξη, με σκοπό να τοποθετηθούν στη θέση τους στο μοναδικής ομορφιάς μνημείο!

Η απόπειρα κλοπής έγινε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των φυλάκων, ευτυχώς όμως την πήρε είδηση ένας Έλληνας ο οποίος έτρεξε και πήρε την πέτρα από την τουρίστρια, πριν εκείνη απομακρυνθεί! Η αλλοδαπή ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως τα κιβώτια περιείχαν αρχαίες πέτρες και θέλησε να πάρει μια ως αναμνηστικό από την επίσκεψή της. Τελικά, αφέθηκε να θαυμάσει το μνημείο χωρίς να ειδοποιηθεί η Αστυνομία, αλλά αυτή τη φορά οι φύλακες είχαν τα μάτια τους… δεκατέσσερα, μήπως και επαναλάβει την προσπάθειά της!

*** Με τμήματα από αρχαία πήλινα αγγεία άγνωστης προέλευσης είχε… στολίσει τον κήπο του σπιτιού του στην Κω ένας ηλικιωμένος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας! Τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για να εκτιμηθούν και να χρονολογηθούν, ενώ ο 76χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης