ΚΕΕΛΠΝΟ σε δήμαρχο Βούλας για πετρελαιοκηλίδα: «Είναι Σαββατοκύριακο, δεν κάνουμε αναλύσεις»!

ΚΕΕΛΠΝΟ σε δήμαρχο Βούλας για πετρελαιοκηλίδα: «Είναι Σαββατοκύριακο, δεν κάνουμε αναλύσεις»!

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είπε απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας «δεν μπορεί όμως να έγιναν όλα καλά κ. Υπουργέ. Εκτός αν προκύπτει από την επιστήμη ότι ένα τέτοιο μικρό ναυάγιο μπορεί να επιφέρει τέτοια καταστροφή ακόμα κι αν όλοι έκαναν τα πάντα σωστά

ΚΕΕΛΠΝΟ σε δήμαρχο Βούλας για πετρελαιοκηλίδα: «Είναι Σαββατοκύριακο, δεν κάνουμε αναλύσεις»!
Την εκτεταμένη καταστροφή που υπέστη η ακτογραμμή της Αττικής από τον Σαρωνικό εως την Σαρωνίδα αλλά και την προβληματική λειτουργία της κρατικής μηχανής περιγράφουν οι δήμαρχοι των παραλιακών περιοχών στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής.

Είναι δε ενδεικτική η καταγγελία του δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, που είπε πως απευθύνθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να υπάρξει ανάλυση υδάτων από τις παραλίες του Δήμου και ενημέρωση των πολιτών και εισέπραξε την απάντηση πως «είναι Σαββατοκύριακο και δεν κάνουμε αναλύσεις»!

«Είδαμε από την πρώτη στιγμή την ρύπανση στην Πειραϊκή και ανησυχήσαμε. Επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους υπεύθυνους και μας απάντησαν να μην ανησυχούμε και πως δεν θα φθάσει σε εμάς η ρύπανση. Νιώσαμε μόνοι μας. Πήραμε πρωτοβουλία να φέρουμε ιδιωτική εταιρεία με φράγματα και να θωρακίσουμε την πόλη μας. Το κάναμε και δυστυχώς σήμερα αντιμετωπίζουμε ζήτημα με τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου» είπε ο κ. Κωντσαντέλλος για να προσθέσει «άλλα έλεγε το ένα υπουργείο και άλλα το άλλο. Απευθυνθήκαμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ να μας ελέγξει. Μας απάντησε ότι είναι σαββατοκύριακο και δεν γίνεται. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε εμείς τα δείγματα και να τα στείλουμε στην Θεσσαλονίκη σε ιδιωτικό εργαστήριο και να έχουμε άμεσα απαντήσεις».
 
Κλείσιμο
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είπε απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας «δεν μπορεί όμως να έγιναν όλα καλά κ. Υπουργέ. Δεν μπορεί να πήγαμε όλοι καλά. Εκτός αν πράγματι - δεν έχω την επιστημονική γνώση - προκύπτει από την επιστήμη ότι ένα τέτοιο μικρό ναυάγιο μπορεί να επιφέρει τέτοια καταστροφή ακόμα κι αν όλοι έκαναν τα πάντα σωστά. Από εκεί και πέρα πράγματι κάναμε συνεδριάσεις και συντονιστικά. Έχουμε ενημέρωση.

Το σημερινό e-mail βέβαια για το να κάνουν οι Δήμοι φράγματα δεν είναι υλοποιήσιμο. Τα κονδύλια δεν υπάρχουν. Θα έχουμε προβλήματα με τους επιτρόπους».
 
Ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ανέφερε πως «ξέφυγαν τα πράγματα και δεν μπορεί πλέον να τα μαζέψει κανείς. Αν αλλάξει ο άνεμος και έρθει Νοτιάς θα μας έρθουν πάλι τα πετρέλαια. Πρέπει να συμμετέχουν κι άλλα τέσσερα απορρυπαντικά πλοία για να μαζευτούν οι κηλίδες». Επίσης, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας υποστήριξε πως «το ερώτημα είναι αν του χρόνου θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την γαλάζια σημαία. Δημοσιεύσαμε βίντεο που δείχνει να υπάρχουν υπολείμματα μαζούτ στον πυθμένα και υπάρχει κίνδυνος στερεοποίησης»
 
Ο υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Αλέξανδρος Λαγουρός ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των μελετών του ΕΛΚΕΘΕ θα καθυστερήσουν για να προσθέσει «Δεν θα παραδοθεί καμία ακτογραμμή αν δεν συνταχθεί πρακτικό καλής εκτέλεσης εργασιών που θα υπογραφεί από τους αναδόχους εργασιών, εκπρόσωπους αρχής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Αν δεν συνταχθεί πρακτικό δεν θα αποδοθούν στους Δήμους οι ακτογραμμές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης